Ražanac dobiva dječji vrtić vrijedan dva milijuna kuna!

TEMA U ŽUPANIJSKOM LISTUUkoliko na zadarskom županijskom prostoru tražimo lokalnu samoupravu koja, ne samo deklarativno, nego i konkretno, promišlja o mladim naraštajima, makar to tako planira, onda u najužu konkurenciju, a moramo priznati da i nije nešto naročito ‘široka’, ulazi Općina Ražanac. Dakle, tu su, u ukupnom proračunskom iznosu koji broji 9.587. 500 kuna, za školstvo, sport, javne potrebe kulture i socijalne skrbi osigurali blizu tri milijuna kuna. Trećinu ‘kase’ ili u odnosu na prethodnu 2013. više za čak 600.000 kuna.

Najviše sredstava kani se utrošiti za potrebe školstva i predškolskog odgoja, 2.332.000 kuna. Pri tome dva milijuna otpadaju na dugo najavljivanu izgradnju mjesnog dječjeg vrtića. Preostalih 230.000 ide za rad knjižnice ‘Juraj Baraković’, pet tisuća organiziranju tzv. ‘malih škola’, koliko ide kao ‘tekuća’ pomoć OŠ ‘J. Baraković’ za nabavku publikacija, časopisa i knjiga. Polaznicima fakulteta, dakle lokalnim studentima hrvatskih sveučilišta, u vidu stipendija pripast će zajedno  80.000 kuna, baš kao i subvencioniranju autobusnog prijevoza đaka srednjoškolaca u smjeru Zadra i natrag. U korist društvene i socijalne skrbi odlazi 280 tisuća kuna, iz čega za potporu siromašnijim kućanstvima i obiteljima- 20.000 kuna.

[pullquote align=”left”]Najviše sredstava iz proračuna za 2014. u Ražancu kani se utrošiti za potrebe školstva i predškolskog odgoja. Pri tome dva milijuna otpadaju na izgradnju mjesnog dječjeg vrtića[/pullquote]Nadalje, osobama s invaliditetom dopada zajedno 10 tisuća kuna, za jednokratnu podršku umirovljenicima rezerviralo se 30.000, a kao pomoć za opremu novorođenčadi roditelji mogu računati na 40 tisuća kuna. Pored toga, DV ‘Latica’ na Kolovarama dobiva 20.000 kuna, aktivi DDK Ražanac i Ljubač po 12.000, branitelji iz Domovinskog rata i osobe s vidnim poteškoćama po 5.000, dok na konto civilnih društava ‘sjeda’ deset tisuća kuna.

Malonogometni turnir ‘Ražanac 2014’ raspolagati će sa sedam tisuća kuna pomoći, haklerski turniri u Radovinu i Ljupču s po šest tisuća, kao i sportski susreti mjesnih odbora u balotama, briškuli i trešeti, dok boćarskim i ‘futsal’ klubovima ide po pet tisuća kuna.

Političke stranke ‘bogatije’ su za 13.000, DVD Ražanac za 190.000 kuna. U kupnju i raspodjelu sadnog materijala vinove loze i maslina ‘iskrcat’ će se 50.000 kuna. Također, vjerske zajednice podupiru se s 20.000, udruge u kulturi i umjetnosti s 50.000 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...