Regata prijateljskih gradova okupila načelnike iz osam zemalja

U povodu proslave Dana grada i blagdana Svete Stošije, kao njegove nebeske zaštitnice, u Biogradu se odvija niz kulturnih, zabavnih i sportskih priredbi i manifestacija. Jedna je i već tradicionalna ‘Regata Svete Stošije’, koju niz godina uspješno realizira Yacht Club Biograd.

[pullquote align=”right”]’Regati Svete Stošije’ i ‘Regati prijateljskih gradova’ po kalendaru Yacht cluba poklopila se terminom istodobno i ‘Match Race regata’, pa se može slobodno reći kako se ovih dana u biogradskom akvatoriju održava velika regatna fešta[/pullquote]No, uz tu tradicionalnu regatu, koja iz godine u godinu privlači sve veći broj jedriličara, pokrenuta je i nova, ‘Regata prijateljskih gradova’. Poznato je naime da Biograd ima preko dvadesetak gradova prijatelja u Hrvatskoj i drugim europskim zemljama, a baš svi oni pozvani su na proslavu i obilježavanje Dana grada. Iznimno zanimanje pokazali su jedriličari, pa ih se i na sudjelovanje prijavio veliki broj uz ekipe gradova prijatelja iz Češke, Njemačke, Italije, Slovenije, Bugarske, Mađarske, Hrvatske i BiH.

‘Regati Svete Stošije’ i ‘Regati prijateljskih gradova’ po kalendaru Yacht cluba poklopila se terminom istodobno i ‘Match Race regata’, pa se može slobodno reći kako se ovih dana u biogradskom akvatoriju održava velika regatna fešta.

U sve tri regate sudjelovalo je 28 posada, što znači preko 200 sudionika a uz članove njihove pratnje ta se znamenka i znatno povećala. Kako su sve regate startale s biogradske rive, nije potrebno posebno naglašavati kako je to bila lijepa slika za žitelje i goste grada Biograda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...