Regija Marche u posjeti Zadarskoj županiji

Izaslanstvo talijanske Regije Marche u sastavu: pročelnica Odjela za europske poslove, infrastrukturu i inovacije Paola Giorgi, predstojnik Ureda pročelnice David Favia, voditelj Odsjeka za europske poslove Mauro Terzoni, potpredsjednica Hrvatsko-talijanskog instituta za trgovinske razmjene Danijela Rupčić Krilić i viši stručni suradnik Instituta Lucio Pesetti; posjetilo je Zadarsku županiju.

U Domu Županije goste je primio župan Stipe Zrilić sa suradnicima; svojim zamjenikom Božidarom Longinom, pročelnicom Ureda župana Marinom Dujmović Vuković, pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ivanom Šimunićem i direktoricom Razvojne agencije Zadarske županije Sanjom Peričić.

Župan je goste upoznao sa zemljopisnim položajem Zadarske županije, njenom prometnom povezanošću, prirodnim i kulturnim vrednotama, strateškim razvojnim dokumentima i projektima i dr.

U ime gostiju na gostoprimstvu je zahvalila pročelnica Paola Giorgi spomenuvši susret na sastanku u Italiji na kojem su već istaknute određene točke moguće suradnje te iskazavši zadovoljstvo aktivnošću Zadarske županije u Jadransko-jonskoj euroregiji. Suradnju Zadarske županije i Regije Marche u budućnosti će biti potrebno i formalizirati, a ono što pročelnica Giorgi smatra važnim jest konkretizacija suradnje o čemu je više govorio predstojnik njenog ureda David Favia.

Predstojnik Favia istaknuo je nekoliko točaka koje bi mogle biti temeljem suradnje Županije i Regije; prije svega suradnju poduzetnika i razvoj projekata za aplikaciju na fondove i programe EU. Područja koja smatra zanimljivima su zaštita okoliša, energetika, lučka infrastruktura i pomorski prijevoz, kultura, turizam, brza internetska veza i i-cloud  i sl. Zadarskoj županiji ponudio je pomoć stručnjaka te korištenje iskustava Regije Marche u pripremi projekata za aplikaciju na fondove i programe EU na čemu mu je župan zahvalio.

Župan je gostima zahvalio i na svim ostalim dobrim idejama dodavši da će ih proučiti i potom pristupiti pripremi sadržaja Sporazuma o suradnji.

Svoj boravak u Zadru gosti su nastavili sastankom u Razvojnoj agenciji Zadarske županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...