“Schumi izdrži!”, podrška iz Zagreba, Splita, Sv. Filipa i Jakova…

Bolnica u Grenobleu u posljednja tri tjedna sigurno je najpoznatija i medijski najizloženija medicinska ustanova na planetu, što nije ni čudo kada se zna da seupravo tu na intezivnoj njezi nalazi Michael Schumascher, slavni 45-godišnji F1 velikan.

Posljednjih dana bašotuda su stizale zabrinjavajuće informacije kako prognoza za sedmorostrukog prvaka u Formuli 1 nije ni približno dobra. Navodno je čak bila procurila informacija da vozača liječnici nikako ne mogu probuditi iz inducirane kome, pa i to da ukoliko u tome i uspiju Schumi uz trajne posljedice nikada neće biti isti kao nekada.

Ipak, obitelj legendarnog ‘šampiona’ preko glasnogovornice Sabine Kelm nakon što se zahvalila navijačima na brojnim porukama potpore u svojem posljednjem obraćanju po prvi put je izostavila riječ kritično u opisu njegovog zdravstvenog stanja…

‘Sve informacije koje ne dolazi iz kruga liječnika ili obitelji treba smatrati pogrešnima. Obitelj je jako zadovoljna njegom koju Michael dobija i doktori imaju puno povjerenje. Njegovo stanje i dalje je stabilno, rekla je Kehm i tako po prvi put u opisu zdravstvenostanja pobjednika 91 F1 utrke izostavila riječ kritično, što brojnim fanovima definitivno daje nadu u pozitivan ishod liječenja. Oglasila se zatim i Schumacherova obitelj s emotivnom porukom.

- Dirnuti smo svim porukama i željama brzog oporavka za Michaela, koje nam i dalje šaljete. Hvala vam puno! Zahvaljujemo i fan klubu Kerpen te FC Kolnu i Schalkeu, kao i svim grupama navijača koji podržavaju Michaela. Svi znamo da je on borac i da neće odustati!, stoji u poruci koju potpisuju njegova žena, djeca, otac, kao i brat Ralf. Usput, javio se ponovo i Felipe Massa:

- Dragi Michael, moj veliki prijatelju. Puno si mi pomogao u karijeri i molim se za tebe svaki dan. Nastupio sam na karting utrci s tvojim imenom na kacigi i sada želim da budeš jak, kao što si uvijek bio. Šaljem ti veliki zagrljaj!, napisao je Messa.

[pullquote align=”right”]Poput ‘kolega’ iz Zagreba, Splita, Novske, Valpova, Rijeke i Karlovca, javnu podršku svom idolu odlučili su dati i fanovi legendarnog vozača bolida iz Sv. Filipa i Jakova[/pullquote]Izgleda na sreću da stanje nije dramatično kako su neki njemački mediji pokušali prikazati. U to žele vjerovati i mladi fanovi Michaela Schumachera iz Sv.Filipa i Jakova. Poput ‘kolega’ iz Zagreba, Splita, Novske, Valpova, Rijeke i Karlovca, i oni su odlučili dati javnu podršku svom idolu, slikati se i na taj način pokazali da su uz Schumija i sada u njegovim teškim trenucima. Nadaju se, kažu u poruci, što bržem oporavku legende formule 1.

Fantastični vozač bolida nastradao je na skijanju 29. prosinca u francuskim Alpama.

Inače, dok se očekuju lijepe vijesti iz Francuske završen je i poznat popis svih vozačkih postava F1 u aktualnoj sezoni koja starta u Albert Parku, Velikom nagradom Australije, 16. ožujka:

Red Bull-Renault: Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo

Mercedes: Lewis Hamilton, Nico Rosberg

Ferrari: Fernando Alonso, Kimi Raikkonen

Lotus-Renault: Romain Grosjean, Pastor Maldonado

McLaren-Mercedes: Jenson Button, Kevin Magnussen

Force India-Mercedes: Nico Hulkenberg, Sergio Perez

Sauber-Ferrari: Adrian Sutil, Esteban Gutierrez

Toro Rosso-Renault: Jean-Eric Vergne, Danil Kvjat

Williams-Mercedes: Felipe Massa, Valtteri Bottas

Marussia-Ferrari: Jules Bianchi, Max Chilton

Caterham-Renault: Kamui Kobayashi, Marcus Ericsson

Izgubili mjesto: Webber, Di Resta, Pic, Van der Garde

Debitanti: Magnussen, Kvjat, Ericsson

Povratnik: Kobayashi

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...