Što za otočane znači izmještanje trajektnih linija u Gaženicu?

Otočni sabor – udruga za razvitak hrvatskih otoka organizira radni sastanak na temu izmjene Odluke o određivanju državnih linija u linijskom obalnom pomorskom prometu. Povod ovom sastanku, koji je zakazan za 16. siječnja, je otvaranje luke Gaženica, odnosno izmještanje prometa trajektnih linija iz gradske luke na Poluotoku u luku Gaženica od 1. srpnja  2014. godine i što to znači za otočane.

Izmještanje kompletnog trajektnog prometa iz gradskog središta najvećem broju otočana produljit će putovanje do Zadra, ali će i povećati troškove dolaska u grad, odnosno povratka na otok. Na pitanja poput što će biti s putničkim terminalom i s cijelom infrastrukturom koja je namjenjena putnicima Otočni sabor će pokušati dobiti odgovore od strane mjerodavnih službi na najavljenom sastanku u Zadru.

Službene informacije  resornog ministarstva ili Agencije za obalni linijski promet.o preseljenju trajektnog prometa s Poluotoka u Gaženicu od 1. srpnja ove godine do prije nekoliko dana nisu stigle niti na jednu otočnu adresu. Dakle, službene obavijesti o preseljenju putničkog i trajektnog prometa s Poluotoka u Gaženicu nema. U medijima se već par mjeseci nagađa hoće li se i kada uistinu pomorski putnički promet preseliti u Gaženicu, odnosno kako će se to izvesti te što će do 1. srpnja zapravo biti dovršeno u Gaženici, odnosno kako će funkcionirati trajektni promet.  Dakle, ljudi na otocima još uvijek konkretno ne znaju što ih čeka za pola godine. Najupitnija je ujedno i najfrekventnija trajektna linija Zadar-Preko kojom se godišnje preveze oko milijun i pol putnika.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...