Sudac silovatelje pustio na slobodu kako bi mogli pohađati nastavu!?

Dvojica od petorice osumnjičenih za grupno silovanje na plaži Kolovare u Zadru jučer su pušteni iz pritvora. Sudac im je odredio mjere koje uključuju javljanje u PU zadarsku svakog ponedjeljka, a zabranjeno im je i približavanje žrtvi te uspostavljanje bilo kakvog kontakta s njom ili uhođenje.

Odluku o puštanju na slobodu donijelo je Vijeće Županijskog suda u Zadru, i to nakoj 60 dana kako bi mogli nastaviti s pohađanjem nastave. Jamčevine od 800, 850 i milijun kuna određene su preostaloj trojici, na što su njihovi odvjetnici uložili žalbe.

Podsjetimo, ovaj stravičan zločin dogodio se u noći sa subote na nedjelju 2. studenog prošle godine, kada je 17-godišnjakinja je bila u noćnom klubu sa svojim prijateljicama, a u istom klubu zabavljala su se i petorica mladića iz okolice Zadra u dobi od 16, 17, 18, 19 i 22 godine. Djevojka je, prema dosad poznatim informacijama, razgovarala s jednim od mladića koji ju je častio pićem, a zatim s njim izašla izvan lokala. On ju je silovao u obližnjem šumarku, a potom pozvao i svoje prijatelje koji su se iživljavali nad njom.

Budu li proglašeni krivima, petorici iz Zadra prijeti zatvorska kazna u trajanju do 8 godina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...