Super trikovi za topliji dom i manje račune

Jedna od najvećih stavki režija u zimskim mjesecima svakako je račun za grijanje. U financijskoj stisci vjerojatno štedite na grijanju, ali to ne znači da vam mora biti hladno u vlastitom domu.

Da biste uspješno uštedjeli na računima za grijanje u zimskom razdoblju, možete se poslužiti ovim jednostavnim i besplatnim trikovima.

 

1. Zatvarajte sobe koje ne koristite

Zatvarate li vrata, to neće samo spriječiti odlazak topline iz zagrijanih prostorija, već i dolazak hladnoće iz onih koje ne koristite, pa će sobe dulje vrijeme biti toplije.

 

2. Razmještaj namještaja

Sjedeće garniture odmaknite od prozora jer je taj dio sobe hladniji, a isto vrijedi za vanjske zidove. Također pripazite da ne naslanjate namještaj na radijatore. Ispred i oko radijatora ne bi se ništa trebalo nalaziti, tako da neometano mogu širiti toplinu.

 

3. Zimska posteljina

Najjednostavnije stvari ponekad su najbolje pa ćete tako zamjenom tanje posteljine debljom uštedjeti na grijanju. Ako ste dobro pokriveni, manje ćete grijati, a i zaista je zdravije spavati ako je hladnije u sobi.

 

4. Pokrijte podove

Tepisi nisu važni samo zbog uređenja interijera, dakle estetike, već i zbog zadržavanja topline. Prilikom grijanja stambenog prostora oko 10 posto topline odlazi na podove, stoga tepisi imaju jako važnu ulogu u održavanju i zadržavanju topline u sobi.

 

5. Folija

Obična aluminijska folija može biti od velike pomoći. Ako je stavite iza radijatora, odbijat će toplinu prema unutrašnjosti prostorije. Budući da je iza radijatora, neće se vidjeti.

 

6. Održavajte kuću

Dvostruku korist imate ćete od kuhanja i čišćenja kuće, savjetuje apartmenttherapy.com. Čim nešto radite, bit će vam toplije, a ako se primjerice odmarate i gledate TV, treba vam više topline.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...