Tankerska plovidba želi povući 626.385 redovnih dionica s burze

Uprava i Nadzorni odbor Tankerske plovidbe predlažu dioničarima da na izvanrednoj glavnoj skupštini donesu odluku o povlačenju svih dionica te tvrtke iz uvrštenja na Zagrebačkoj burzi.

Riječ je o 626.385 redovnih dionica na ime, svaka u nominalnom iznosu od 600 kuna.

Kako se navodi u pozivu na skupštinu, Tankerska plovidba obvezuje se svim dioničarima koji glasuju protiv ove odluke, otkupiti njihove dionice uz pravičnu naknadu najkasnije u roku od tri mjeseca od dana upisa odluke u sudski registar. Pod pravičnom naknadom smatra se prosječna cijena dionica ostvarena na Zagrebačkoj burzi, izračunata kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na Zagrebačkoj burzi u zadnja tri mjeseca prije dana javne objave poziva za Glavnu skupštinu.

Zahtjev za otkupom dionica kapitala dioničari mogu podnijeti Društvu u roku od 2 mjeseca od dana upisa odluke o povlačenju s uvrštenja na uređenom tržištu u sudski registar, navodi se u pozivu na izvanrednu skupštinu.

Cijena dionice Tankerske plovidbe jučer na zatvaranju iznosila je 360,1 kuna, potonuvši 8,6 posto u odnosu na dan ranije.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...