Treći “Adriatic Dance Open” 14. lipnja na Višnjiku

Na izvanrednoj skupštini Udruge Tornadele, održanoj u utorak poslijepodne u konferencijskoj dvorani  Istanbul – Hotela Esplanade (Zagreb) službeno je potvrđeno da se internacionalno natjecanje ‘ADRIATIC DANCE OPEN CROATIA’ odvija u Zadru, i to koncem proljeća.

Naime, Hrvatski navijački i pom pon plesni savez i Zadarska plesna udruga ‘Tornadele’ i ovu godinu tradicionalno organiziraju ‘ADRIATIC DANCE OPEN CROATIA 2014’., međunarodno natjecanje otvoreno za sve plesne stilove koje će se prirediti u subotu 14. lipnja u sportskom centru Višnjik, u velikoj dvorani Krešimira Ćosića.

Paralelno uz ADRIATIC DANCE OPEN, Udruga Tornadele domaćin je, treću godinu za redom,  Prvenstva Hrvatske za ‘cheer’ i ‘pom pon’ sastave, koje predstavlja 8. kvalifikacijsko natjecanje za nadolazeće europsko prvenstvo što bi se trebalo održati u Manchesteru, krajem šestog mjeseca.

Posjetitelji natjecanja će imati rijetku priliku vidjeti ‘u živo’ na parketu Višnjika najbolje ‘cheerleading’ klubove iz Europe i svijeta.  Vrhunski klubovi RH, poput ‘cheerleading’ kluba Livi, Piramide i mnogih drugih već su najavili svoj dolazak i prijavu u različitim ‘cheer’ disciplinama. Isto kao i vrhunski Irski ‘cheerleading’ klubovi Galaxy i Cougars, otkriva Helena Dobrović, trenerica i ‘prva dama’ kluba domaćina.

[pullquote align=”left”]Hrvatski navijački i pom pon plesni savez i Zadarska plesna udruga ‘Tornadele’ i ovu godinu tradicionalno organiziraju ‘ADRIATIC DANCE OPEN CROATIA 2014’., međunarodno natjecanje otvoreno za sve plesne stilove koje će se prirediti u subotu 14. lipnja u sportskom centru Višnjik, u velikoj dvorani Krešimira Ćosića[/pullquote]Nakon natjecanja program seli na ‘ADRIATIC DANCE PARTY’ u cocktail baru Mango, a za zabavni dio večeri do zore zadužena je nova nada dalmatinske DJ scene, ‘Johnny I’, koji se istaknuo svojim nastupima u renomiranim klubovima poput riječkog kluba ‘Mystique’, šibenskih klubova ‘Inside’ i ‘Exit’, dubrovačkog kluba ‘Fuego’  i zagrebačkog ‘Green Golda’. U sklopu europske turneje i nastupa u kontinentalnim mekama zabave uvrstio je i Zadar kao jednu od svojih destinacija.

Na skupštini  službeno je potvrđen i voditeljski angažman. Voditeljsku palicu i ove godine preuzet će Danijela Maričić, koja treću godinu za redom oduševljava, kako natjecatelje tako i zadarsku publiku. A sada joj  se pridružuju Mario Valentić  i Renata Sopek, koji će osim voditeljskog angažmana na natjecanju predstaviti i prvi ‘cheerleading’ časopis RH – ‘Cheer for life’. U prvom broju lista čitatelji će imati priliku pročitati ekskluzivni intervju upravo s Mariom Valentićem i Renatom Sopek koji otkrivaju svoja iskustva s ‘cheerleadingom’, te kako su otkrili ovu iznimno tešku sportsku disciplinu koja je prošle godine uvrštena među svjetski najpopularnije sportove, kao sport koji se našao rame uz rame sa ostalim olimpijskim disciplinama.

[pullquote align=”right”]U sklopu humanitarnog projekta Udruge Tornadele ‘Cheer for life’, sekcije ‘CHEER ANGELS’ prikupljat će se sredstva za one kojima je to najpotrebnije, našim siromašnim, bolesnim i na druge načine životno ugroženim i bespomoćnim sugrađanima[/pullquote]Na skupštini odabran je i trenerski kadar Zimskog  ‘cheerleading i cheerdance’ seminara, koji se također tradicionalno odvija u Zadru u vrhunskim uvjetima SC Višnjika. Uz  svjetski priznate ‘cheerleading’ instruktore Mario Valentić će se naći i u ulozi jednog od instruktora zaduženog za  tešku kondicijsku pripremu cheerleading sportaša.

Naravno, bitno je i naglasiti kako je cijela manifestacija popraćena i humanitarnom notom. U sklopu humanitarnog projekta Udruge Tornadele ‘Cheer for life’, sekcije ‘CHEER ANGELS’ prikupljat će se sredstva za one kojima je to najpotrebnije, našim siromašnim, bolesnim i na druge načine životno ugroženim i bespomoćnim sugrađanima. Glavni promotori humanitarnog projekta ‘Cheer for life’, biti će spomenuti Mario Valentić i Renata Sopek, koji će zajedničkim snagama s članicama i članovima Udruge Tornadele krenuti u ozbiljnu bitku spašavanja ljudskih života, kaže nam Helena Dobrović naglašavajući i kako je Predsjedništvo Udruge Tornadele na održanoj skupštini u konferencijskoj dvorani Hotela Esplanade najavilo i predaju kandidature za domaćinstvom Europskog prvenstva u Cheerladingu u Republici Hrvatskoj za 2015.godinu kojemu bi domaćin bio Donatov grad.

Uspiju li ili ne uspiju u tome, a izgledi u pozitivan odgovor su veliki, jedno je ipak sigurno, Republika Hrvatska, i ‘cheerleading’ kakvog smo imali priliku vidjeti isključivo u popularnim američkim filmovima, postaje kako europska tako i svjetska ‘cheerleading’ oaza, a ‘cheerleading’ koji je lani priznat kao olimpijski sport postaje sve popularniji u RH.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...