U četvrtak odluka o ukidanju imuniteta Anti Jerolimovu

Zbog odluke o ukidanju imuniteta saborskom zastupniku HDZ-a, Anti Jerolimovu, inače načelniku Općine Preko, u četvrtak će se sastati Saborsko mandatno-imunitetno povjerenstvo, koje bi trebalo odlučiti o istome. To je, naime, jedina točka dnevnog reda 30. po redu sjednice ovog povjerenstva.

Podsjetimo, Jerolimova se sumnjiči kako je bio povezan s kriminalnim radnjama u Sutomišćici, točnije, da je dopustio izgradnju nasipa za potrebe izgradnje hotela i igrališta buduće marina Sutomišćica, sve to bez valjanih dozvola.

Tvrtka Heres, koja je za Općinu Preko vršila ove radove, nije imala komentara oko načina poslovanja s Općinom Preko kao ni sa samim Jerolimovom, jer je ista, prema riječima stečajne upraviteljice, otvoren stečajni postupak te ista nema ovlasti davati ikakve komentare.

Odlukom Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva iz prosinca 2010., naređeno je nepoznatom investitoru uklanjanje nasipa veličine 570 kvadratnih metara.

Podsjetimo, ako Saborsko mandatno-imunitetno povjerenstvo odluči ukinuti saborski imunitet zastupniku Anti Jerolimovu, time će se omogućiti pokretanje kaznenog postupka protiv dotičnog načelnika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...