U Kaštelima rasprodana dvorana za Zadar

Nije bilo kako se priželjkivalo kontra Podgoričana u 15. kolu ABA prvenstva. No, predaha i puno vremena za analizu propuštenoga u Krešinom domu nema. Budućnost ne čeka…

Danas je pred košarkašima KK Zadar novi izazov, premda su u srednju Dalmaciju otišli s epitetom apsolutnog favorita. Međutim, kako je netko davno prije nas kazao- ‘lopta je okrugla’. Na rasporedu se nalazi posljednja utakmica četvrtfinala Kupa Krešimira Ćosića.

Domaćim ‘plavo- bijelima’ su Ribola Kaštela, vodeća momčad A-2 lige jug, koja je rundu ranije, u osmini finala, uvjerljivo pobijedila Alkara rezultatom 89-74 i plasirala se zasluženo na samo skalinu ispod Final foura. Baš taj dvoboj sa sinjskim suparnicima pokazao je da postavu iz Krševanova grada dočekuje izuzetno zanimljiv i dobar sastav.

Pa kada tome pridodamo i publiku, potom podatak da Ribolu na parketu predvodi  bivši ZD igrač Damir Rančić, ali i kako su Kaštelani u ovogodišnjem natjecanju Kupa već izbacili jedan zadarski klub, Sonik Puntamiku, put u ‘sedam sela’ nikako nije pod naslovom- ‘izleta’.

Dvorana u Kaštel Sućurcu sigurno će biti pretijesna za sve one koji će željeti ovaj susret pogledati uživo. U Kaštelima i okolnim mjestima i gradovima vlada veliki interes za četvrtfinalnu utakmicu Kupa Krešimira Ćosića, a rasprodana popularna ‘Sokolana’ kapaciteta 850 sjedećih mjesta sigurno će biti pretijesna za sve koji bi u 18:00 htjeli pogledati sraz.

[pullquote align=”left”]U Kaštelima i okolnim mjestima i gradovima vlada veliki interes za četvrtfinalnu utakmicu Kupa Krešimira Ćosića, a popularna dvorana ‘Sokolana’ kapaciteta 850 sjedećih mjesta sigurno će biti pretijesna za sve koji bi u 18:00 htjeli pogledati sraz[/pullquote]Unatoč razlici protivnika od čak dvije razine natjecanja u kojima trenutno nastupaju, Kaštelani se drže izreke kako je u Kupu sve moguće i obećavaju dati svoj maksimum ‘do daske’ kako bi Zadranima barem otežali odlazak na Final-Four Kupa.

Branko Skroče i Ante Đugum podijelili su s nama svoja razmišljanja uoči susreta..

– To je jedna utakmica koja je naizgled sporedna, a jako važna jer želimo ići na završnicu Hrvatskog kupa. Igramo protiv mlade i poletne ekipe koja nema konkurenciju u A-2. Oni su spoj mladosti i iskustva i imaju dva jako talentirana momka – Bendera i Žižića, kao i par iskusnih igrača, od kojih je Režić igrao u prvoj ligi a Rančić i kod nas. Moramo to shvatiti jako ozbiljno i odmah se postaviti na način da se zna tko je tu tko. Ne smijemo takvoj ekipi dozvoliti da se razigra jer to je uvijek opasno. Zadnje nam je takvo iskustvo iz prošle godine protiv Borik Puntamike, kada smo ušli ležerno i dozvolili da se oni razigraju. Imali smo problema u prvom poluvremenu i tek su u drugom stvari sjele na svoje mjesto. Sutra treba pristupiti ozbiljn i onda sigurno neće biti problema – kaže sportski direktor kluba.

Da se ne smije u meč ući s devizom ‘lako ćemo’ smatra i košarkaš:

– Očekuje nas sasvim druga utakmica nego u ligi, jer nemamo pravo na kiks. Poprvaka nema. Ipak, uz dobar angažman mislim da ćemo plasman na final-four ostvariti bez problema…

U riječkoj dvorani Dinko Lukarić, koja je bila ispunjena preko kapaciteta, Kvarner je sinoć u borbi za Final Four Kupa Krešimira Ćosića ugostio Cibonu i unatoč sjajnoj predstavi domaćini nisu uspjeli protiv favoriziranih Cibosa, koji su slavili 74-79. I Cedevita je izborila prolaz, slaveći u Bedekovčini kontra Zaboka 79-73, dok su se košarkaši Zagreba provukli kao treći ‘metropolski’ sastav i ‘tukli’ Šibenik rezultatom 80-79, s minimalnih +1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...