U Viru dislocirani odjeli Zadarskog sveučilišta?

Razvojni projekti Vira bili su tema radnog ručka, na kojemu su se u Zadru sastali predstavnici Općine Vir; načelnik Kristijan Kapović, direktor Vir Turizma Zdenko Mičić, predsjednik Općinskog vijeća Miroslav Glavan sa svojim zamjenicima Veseljkom Orlićem i Matom Radovićem, te prof. Ivo Bašić sa predstavnicima Zadarskog Sveučilišta predvođeni rektorom sveučilišta prof. dr. sc. Antom Uglešićem u društvu prorektora dr. sc. Josipa Faričića.

– Raspravljalo se o razvojnim projektima u pripremi Općine Vir u smislu razvoja komunalne infrastrukture društvene i kulturne nadogradnje, kao i napretka u obrazovanju i gospodarstvu. Dogovoreno je da će se navedene institucije u predstojećem periodu priključiti ovim projektima i iskoristiti svoje analitičke i intelektualne kapacitete u svrhu razvoja otoka Vira, navodi se na službenoj općinskoj web stranici i dodaje kako je na sastanku također dogovorena i sistematizacija i priprema zajedničkih projekata spomenutih institucija i Općine Vir za aplikaciju prema EU fondovima.

[pullquote align=”left”]Razgovaralo se o organizaciji znanstvenog skupa na Viru krajem 2015. godine na kojem bi bila i prezentacija znanstveno-istraživačkog rada na temu ‘Otok Vir’ s naglaskom na geografska, povijesna, kulturološka i sociološka obilježja otoka[/pullquote]Uz ostalo, razgovaralo se o organizaciji znanstvenog skupa na Viru krajem 2015. godine na kojem bi bila i prezentacija znanstveno-istraživačkog rada na temu ‘Otok Vir’ s naglaskom na geografska, povijesna, kulturološka i sociološka obilježja otoka.

Inicijatori i suradnje bili bi sveučilišni odjeli za geografiju, sociologiju, povijest, kulturu i turizam, informacijske znanosti, menadžment i lingvistiku.

Sastanku su prisustvovali ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Zadarske županije Nives Kozulić, ravnatelji Arheološkog i Narodnog muzeja u Zadru Renata Peroš i dr. sc. Smiljan Gluščević, predstavnik Zadarske nadbiskupije i biskupski vikar za kulturu: mons. dr. Pavao Kero, a dogovorena je svekolika suradnja Općine Vir i navedenih institucija na gospodarskom, obrazovnom i kulturnom polju.

Među zanimljivim temama sastanka našla se i mogućnost otvaranja dislociranih odjela Sveučilišta u Zadru na otoku Viru. Načelno je dogovoreno da ukoliko bi bili stvoreni tehnički i materijalni preduvjeti za tako nešto, otok bi postao centar izvrsnosti odnosno sveučilišno mjesto, otkrivaju u Općini Vir zadovoljni rezultatima sastanka.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...