Unatoč krizi i Zadrani na skijanje

Prvi vikend u siječnju tradicionalno je rezerviran za odlazak Hrvata na skijališta. Bit će tako i ove godine. HAK upozorava na gužve na cestama koje vode prema europskim skijalištima. Provjerili smo hoće li na taj put krenuti i Zadrani.

Kronplatz, Rogla ili Madonna di Campliglio. Neka su od omiljenih odredišta domaćih skijaša. Pretpostavlja se da će ove godine 200 tisuća Hrvata uživati u snježnim radostima.

Što se tiče Zadrana interes je ove godine nešto veći nego prijašnjih godina, ali je i dalje to slabo u odnosu na ostala putovanja, kaže Martina Ljuština, djelatnica u turističkoj agenciji.

Da snijeg nije u središtu pozornosti Zadrana posvjedočila je i anketa koju je proveo Radio Zadar.

Oni kapitalisti lupeži oni mogu poći, pošten čovik ne može na skijanje poći, nema šanse. Ne, ne idemo. Mi se ljeti kupamo, skijanje nas ne interesira i mislim da nije vrijema za to. Ne, ne idem uopće na skijanje. Nikad u životu, neki su od odgovora naših sugrađana.

U agencijama ističu kako oni koji ipak odlaze na skijanje traže kraće aranžmane, od 3 do 5 dana. Plaća se karticama, na niz rata, što je najčešći oblik plaćanja skijaških aranžmana. Mnogi će tako dočekati ljeto plaćajujući zimovanje. Za one koji ostaju zimske radosti čekati u Zadru, ne baš dobra vijest.

Mala je vjerojatnost za snijeg, ali to tek tamo u veljači ako bude-bit će kratkotrajno, kaže zadarski meteorolog Duško Kraljev.

Više će ga zasigurno biti u Lici. Niti sat vožnje od Zadra. Za gušt!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...