Uspješan nastup zadarskog HGK na sajmu u Riminiju

Pod ‘kapom’ HGK- Županijske komore Zadar, ‘kvartet’ tvrtke sa županijskog prostora predstavilo se u Riminiju na velikom međunarodnom sajmu SIGEP & RHEX koji je okupio 24.000 izlagača, a posjetilo ga je preko 150.000 posjetitelja. Na sajmu su izlagali predstavnici europske slastičarske, pekarske i prehrambene industrije kao i  proizvođači ribljih prerađevina. Na zajedničkom štandu proizvode su, tako, promovirali i Marikomerc d.o.o. Zadar, Finesa cordis d.o.o. Zadar, RZ Omega 3 Kali i Ribarstvo F d.o.o. iz Cresa.

Inače, u 2014. ujedinili su se sajmovi RHEX (proizvodi za restorane i hotelske kuće, oprema, catering i riblji proizvodi) i SIGEP (proizvodi za slastičarsku i pekarsku industriju) kako bi se što više poboljšao efekt obje manifestacije i privukao veći broj izlagača i posjetitelja. RHEX je kao i prošlih godina obuhvatio izlagače ribljih smrznutih proizvoda i prerađevina namijenjenih za restorane i hotele kao i čitav niz lokalnih proizvoda uključujući maslinovo ulje, vino i pivo, a SIGEP proizvođače slastičarskih i pekarskih proizvoda, opreme i prateće ponude i bliskih potrepština. očekuje se najmanje 150.000 posjetitelja jedne i druge manifestacije. Tijekom sajma koji su posjetili i specijalizirani veletrgovci hranom iz cijele Europe, njih 26.000 a najviše iz Francuske, Njemačke, Austrije, Finske i Švicarske, priređen je čitav niz degustacija, seminara i radionica.

[pullquote align=”left”]Na sajmu su izlagali predstavnici slastičarske, pekarske i prehrambene industrije kao i proizvođači ribljih prerađevina. Na zajedničkom štandu proizvode su promovirali i Marikomerc Zadar, Finesa cordis Zadar, RZ Omega 3 Kali i Ribarstvo F iz Cresa[/pullquote]Na zadarskom štandu je održan veliki broj poslovnih susreta i kontakata između naših firmi i veletrgovaca, restoratera, hotelijera kojima su izloženi proizvodi od smrznute, usoljene i marinirane ribe bili naročito zanimljivi. Nastup na sajmu pokazao se vrlo interesantan i koristan za promociju ribljih proizvoda, a novostvoreni kontakti sigurno će dovesti do novih poslova u toj branši.

HGK- ŽK, naravno i nakon uspješno orgamiziranog predstavljanja u Italiji nastavlja s redovitim aktivnostima. Ministarstvo poduzetništva i obrta raspisalo je 23. prosinca 2013. poziv na dostavu projektnih prijava za ‘Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća. Rok za predaju projektnih prijedloga je 21. veljače 2014., a potencijalni prijavitelji su mikro, mala i srednja poduzeća iz sektora industrije i usluga (turizma), koji planiraju proširenje svoji proizvodnih/uslužnih kapaciteta, prema točno određenim uvjetima.

Kako bi se poduzetnici što bolje pripremili za natječaj, u suradnji sa HGK Centrom za EU i Ministarstvom poduzetništva i obrta, Županijska komora Zadar organizira radionicu na kojoj će zainteresirani moći dobiti konkretne informacije o uvjetima natječaja.

[pullquote align=”right”]Na ZD štandu održao se veliki broj poslovnih susreta i kontakata između naših firmi i veletrgovaca, restoratera i hotelijera kojima su izloženi proizvodi od smrznute, usoljene i marinirane ribe bili naročito zanimljivi pa je uspostavljen i značajan broj kontakta[/pullquote]Radionica će se u Hotelu Kolovare održati 27. siječnja (ponedjeljak) s početkom u 8:30 sati.

Također, u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak HGK – Županijska komora Zadar u svojoj dvorani za sastanke, Šire Brusine 16, organizira u petak 31. siječnja, s početkom u 11.00, HBOR – Info dan. Kao i puno puta do sada, nazočnim gospodarstvenicima će na raspolaganju biti dr. sc. Mira Krneta, voditeljica Područnog ureda za Dalmaciju Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

Na Info danu biti će predstavljeni kreditni programi HBOR-a namijenjeni financiranju ulaganja u osnovna i obrtna sredstva, kao i mogućnost financiranja projekata koji se pripremaju za natjecanje u okviru aktualnog natječaja: ‘Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća’.

Dio vremena rezerviran je za pojedinačne razgovore s poduzetnicima, neposredno nakon prezentacije, a sudjelovanje na HBOR – Info danu može se prijaviti putem priložene prijavnice na e-mail [email protected] ili fax. (023) 213-923.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...