Windows Store aplikacije na desktopu?

Kako je Microsoft predstavljanjem Windowsa 8 razljutio velik broj korisnika nespremnih na promjene, sljedećim izdanjima OS-a uvest će se određeni kompromisi. Nakon što je vraćena tipka Start (doduše, ne u punom smislu), na redu je mogućnost izvođenja Windows Store aplikacija u desktopu.

Prvi korak ka ostvarenju ovog cilja stiže već u prvoj nadogradnji Windowsa 8.1. Prema snimkama zaslona nedavnog buildarazvojne verzije Windowsa, na taskbaru je vidljiva ikona aplikacije Store. Dodatno, vidljiva je opcija prikaza Windows Store aplikacija na taskbaru. Zasad nije jasno odnosi li se ovo samo na mogućnost da se aplikacije prikvače na taskbar, a izvršavale bi se u punom ekranu, ili na mogućnost izvršavanja Windows Store aplikacija u prozoru.

Dodatno, kako saznaje Paul Thurott s WinSuperSitea, Windows Store aplikacije dobit će maleni X u gornjem kutu kojim će se moći zatvarati pri korištenju računala s mišem. Prema istom izvoru, u planu za sljedeću godinu je i opcija vraćanja „pravog“ Start izbornika s Windowsa 7 – za nostalgičare kojima novi Start ekran iz nekog razloga nije bolje rješenje.

Windows 8.1 Update 1 će prema očekivanjima biti lansiran tokom travnja. Nadogradnja kodnog imena Treshold, a tržišnog imena Windows 9, pojavit će se sljedeće godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...