Za Hrvatski telekom Zadar je veće selo od Špičkovine!

Hrvatski je telekom, poznato je svima, do prije kojih desetak godina držao monopol nad svim komunikacijama u lijepoj našoj. No, dolaskom Vipneta i kasnije još cijelog sijaseta operatora, položaj im po poprilično uzdrman.

No, da ne bi pisao sve ono što svi već znaju, iskoristit ću mogućnosti kolumne, ne bi li HT-u pokazao kako Zadar, zapravo, nije selendra u Dalmaciji već je to grad koji je dostojan svog statusa.

Zatražili smo prije kojih 15 dana HD uslugu. Kad već u firmi imamo sve preduvjete (čitaj paricu od 63 Mbps), rekoh – zašto ne. Ionako je zanimljivije gledati borbu lavova, plivanje kitova ili nečeg trećeg u visokoj rezoluciji. Da se odmah ogradim od povratnih informacija iz HT-a – parica ima preduvjet, udaljenost od centrale je 50 metara i tako još cijeli niz sličnih nebuloza koje, evidentno, ne predstavljaju nikome ništa. Barem kada im je u interesu isporučiti korisniku uslugu. Usto još i poslovnom korisniku, jer isti, barem kako tvrde svi redom u HT-u, imaju prioritet nad privatnim.

Tako smo, eto, prije kojih 15 dana, točnije ja osobno jer sam ovlaštena osoba, zatražio isporuku već spomenute HD usluge. No ista je negdje zapela. U sustavu, možebitno. A možda se i izgubila putem. Nakon kojih 40 prijava, žaljenja, tužakanja, moljakanja i ostavljanja popriličnih minuta u razgovoru s kojekakvim službama HT-a, kojih sedam dana od informacije kako će usluga biti aktivirana u roku od 24 sata, u nekim kasnim satima, dobijem informaciju koja me bacila na dupe.

Za područje gdje vi živite treba čekati malo duže za aktivaciju usluge, pa će eto to potrajati, kaže mi kojekakav Glen s druge strane linije, predstavljajući nesretni HT.

Područje gdje živimo? Potrajat će? Malo?!? ‘&%$(W=&%'”#

To “malo”, ispostavilo se – duže je od 13 dana, koliko im “sustav” prikazuje da traje aktivacija HD paketa za Zadar i, evidentno, njegovu okolicu. Samo, nikako mi nije jasno kako to za plaćanje računa ne odobravaju dodatnih 13 dana za plaćanje, jer ipak, do našeg područja treba vremena da dođu njihove usluge.

Meni je odmah lakše. Znam da protiv dotičnih neću postići ništa, ali barem mogu drugima prenijeti iskustva da ne aktiviraju HD uslugu (po mogućnosti ni nijednu drugu) jer je upitno hoće li je ikada i dobiti.

Blago nama i 21. stoljeću!

Imate li vi iskustva s HT-om? Jesu li pozitivna ili negativna?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...