Zagrepčanka osvojila 132 milijuna kuna, ali još ih nije podignula

Eurojackpot od 131.794.842,60 kn pogođen u Hrvatskoj uplatila je, otkriveno je danas, Zagrepčanaka preko interneta, i to samo dvije minute prije isteka roka. Također, u petak je prvi put igrala Eurojackpot putem internetskih stranica Hrvatske lutrije.

Dobitnica se još nije javila iako se učestalo prijavljuje na svoj korisnički profil na stranicama HL-a i sigurno je vidjela poruku kojom je odmah nakon emisije u petak obaviještena o dobitku, javlja RTL.

Hrvatska lutrija u nagradnom fondu sudjeluje sa 2,5 milijuna eura, a ostatak novaca do kraja tjedna trebao bi stići iz svih 14 država u kojima se igra Eurojackpot.
Prema zakonu, sretna dobitnica mora imati otvoren račun u Hrvatskoj. Bez suglasnosti, njezin identitet neće se otkrivati javnosti.

Sretnoj dobitnici puni iznos može biti isplaćen na jedan ili više računa, a to će biti napravljeno u roku od desetak dana od trenutka kada se javi Hrvatskoj lutriji.

No porez na dobitak ipak neće moći izbjeći pa će država od tog iznosa zaraditi 20 posto, odnosno 26,4 milijuna kuna.

S obzirom na to da je uplatila putem interneta, ne vrijedi rok od 60 dana za podizanje dobitka, a u Hrvatskoj lutriji vjeruju da će se dobitnica iz Zagreba javiti u roku od nekoliko dana.
Inače, u Lutriji kažu da je vjerojatnost za ovakav dobitak bila 1:59 milijuna te da redovitih igrača Eurojackpota u Hrvatskoj ima oko 100.000.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...