Županijski turistički djelatnici u Češkom Brnu

Makar nam iz današnje perspektive izgleda daleko, tek je sredina siječnja, ljeto nam polako već ‘kuca na varata’. Priprema sezone uglavnom je krenula, pričamo o nekim sređenijim sredinama, u koju se nadamo da spadaju centar i šire okružje ‘Donatova metropolisa’. Tradicionalno već nekoliko godina Turistička zajednica Zadarske županije sudjeluje, tako, na turističkom sajmu ‘Regiontour’ u Brnu kao gost na štandu Južnomoravske regije s kojom od 2007. godine ima potpisan Sporazum o međunarodnoj suradnji.

Dio te, vrlo kvalitetne i aktivne suradnje, svakako je i područje turizma. Ovogodišnji Regiontour je otvoren 16.1., a otvaranju su u ime Zadarske županije nazočili zamjenik župana Rudolf Dvorski i pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za more i turizam Marin Milković.

Tom prigodom izaslanstvo Županije susrelo se sa predsjednikom Južnomoravske regije Michalom Hašekom i suradnicima te s novoimenovanom veleposlanicom Republike Hrvatske u Češkoj Republici Ines Troha Brdar, kao i hrvatskim počasnim konzulom u Brnu Ivom Nešporom. Radni dio razgovora odnosio se, naravno, na poboljšanje gospodarskog i naročito turističkog prometa, pri čemu je istaknut značajan interes turističkih ‘nomada’ iz spomenute regije, posebno upravo iz Brna, za ljetovanjem na prostoru Zadra i njegova bliskog okružja.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...