25 igara za Windows Phone koje morate skinuti

Premda zasićenost aplikacijama nije još ni blizu kao na platformama iOS i Android, Windows Phone svoje igre dobiva svakodnevno – čak i kada su u pitanju besplatni naslovi. Uzgred rečeno, zaboravite na to da besplatno nije i dobro. StuffTV je izdvojio čak 25 koje definitivno morate probati.

1. ‘Angry Birds Go!’ u perju je reinkarnirani Mario Kart. Da, baš kako naslov sugerira, u pitanju su utrke blesavim stvorenjima iz serije igara Angry Birds, a moguće ju je nabaviti na linku.

2. U svijetu trka za mobilne uređaje na svim platformama postoji još jedan neizbježan naslov – ‘Asphalt 8: Airborne’. Za Windows Phone može se preuzeti ovdje.

3. Za ljubitelje zena, meditacije i strpljenja, tu je ‘Breeze’. Igrač vjetrom mora otpuhati cvijet do cilja a da ga pritom ne uništi kroz različite prepreke. ‘Breeze’ je dostupan na ovoj poveznici.

4. Ne treba zanemariti ni arkadne svemirske pucačine. Jedna je od njih i ‘Cold Space’, briljantno izveden naslov fenomenalnih efekata i glazbene podloge.

5. Ako vas pak ne zanima nijedan od navedenih žanrova, što kažete na hack’n’slash RPG naslov ‘Dungeon Hunter 4’? Mlati. Reži. Ugrabi hrpu iskustvenih bodova, nadogradi – i opet sve ispočetka. DH4 se može preuzeti ovdje.

6. ‘Flow Free’ mozgalica je blesavih boja i jednostavne radnje povezivanja različitih točaka. Zapravo istih točaka. Uglavnom,probajte.

7. ‘Frozen Free Fall’ svojevrsni je pandan naslovu ‘Candy Crush Saga’ s drugih platforma. Ovdje umjesto bonbona spajate ledene kristale, a vjerujte kako je riječ o nečem jednako zabavnom. Igru možete nabaviti na linku.

8. ‘Jetpack Joyride’ naslov  je već dobrano poznat s drugih platforma. No ova besplatna i überzabavna igra dostupna je i za Windows Phone, a samim time obavezno je valja i instalirati.

9. ‘Kingdoms and Lords’ je simulacija/strategija u kojoj igrač mora razvijati kraljevstvo, njegovu vojnu silu, ali i širiti posjed, baviti se poljoprivredom i uzgajanjem stoke. Moguće ju je pronaći preko linka.

10. ‘Microsoft Minesweeper’. Treba li uopće objašnjavati što je ovajklasik?

11. Sličan opis vrijedi i za ‘Microsoft Solitaire Collections’, koji je moguće pronaći ovdje.

12. Obožavatelji filma ‘Despicable Me’ će sasvim sigurno htjetiisprobati ‘Minion Rush’.

13. ‘Pacman HD’. Pacman? HD? Uzimamo odmah, jer klasične su arkade must-have.

14. ‘Pinball Star’ je zarazni fliper. Točka.

15. O kvaliteti akcijskog RPG-a ‘Reaper’ dovoljno govore njegove ocjene u trgovini aplikacijama WP-a. Možda je jedini nedostatak to što je igra besplatna tek do razvoja lika na desetoj razini.

Ostalih deset naslova uz screenshote potražite na stranici Stuff.TV. Među njima su ‘Six-Guns’, klasik ‘Snake’ i mnogi drugi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...