“Barbin” Krnić preuzeo primat ispred Iveljića i Buterina

Blizu šezdeset igrača okušalo se gađanjem strelice u mjetu na trećem po redu masters turniru Pikado saveza Zadarske županije kojemu je domaćin bio- Hitch bar. Nadmetanje u organizaciji PK Zadar na čelu s Marinom Lacićem zaslužilo je ocijenu izvrstan

Nakon trećeg masters turnira pikada došlo je do promjene na vrhu poretka. Uporni Ante Krnić je od Matea Iveljića preuzeo tron, jer je ponovo osvojio najviše bodova u dvije discipline (50 bodova za cricket i 60 za 501MO), što mu je bilo dovoljno da zasjedne na prvo mjesto reodslijeda. Ante Krnić – Ćoka je nastupio u oba finala, ali je u oba poražen. U finalu Cricketa bolji od njega bio je Šime Buterin, dok je u finalu 501 MO morao potpisati poraz od Matea Iveljića. Ante Krnić je vodeći na MVP listi igrača prve Zadarske županije, a nakon trećeg mastersa je zasjeo i na tron pojedinačnog masters poretka gdje objektivno i pripada. Ipak je on najiskusniji igrač koji trenutno nastupa u Zadarskoj županiji (u ekipi Barba iz Sukošana) koji iza sebe ima vrhunske rezultate i na Hrvatskoj sceni.

Iako je osvojio i drugi (od tri odigrana) turnira u disciplini 501MO, Mateo Iveljić je morao prepustiti vrh Anti Krniću zbog nešto lošijih nastupa u Cricketu. Ovoga puta M. Iveljić je osvojio devetu poziciju, što ga je koštalo gubitka prvog mjesta, otkriva tajknik PSZŽ-a, Toni Frleta.

Treće mjesto ukupnog poretka drži Šime Butertin koji je potpuno privatizirao disciplinu Cricket, jer je slavio na sva tri ovosezonska turnira. Trijumf u disciplini Cricket u Hitchu bio mu je i najuvjerljiviji u 2014.

Ta tri igrača su poprilično odmaknuli ostalima i trebat će pravi pothvat da se bilo tko ugura među vodeći trojac. Od četvrtog do šestog mjesta, u svega par bodova, nalaze se Ivan Matak, Tomislav Markić i Goran Salopek, dok Petar Kaamber drži sedmo mjesto, s velikim zaostatkom za njima ali velikom prednošću pred ostalima.

Gužva je i između osmog i desetog mjesta na kojima se nalaze Tomislav Pleslić, Božo Smolić i Ivan Zubčić. Za ulazak među prvih šesnaest je velika gužva, a takvo se stanje očekuje i do samog kraja, tj. do posljednjeg mastersa. Puno je igrača na maloj bodovnoj razlici tako da svaki malo bolji rezultat može naglo popraviti poziciju na ljestvici.

 

CRICKET

I treći put ove sezone Šime Buterin pokazuje da nema pravu konkurenciju u ovoj disciplini. Tri turnira, tri finala, tri osvojena pokala za prvo mjesto. Nova pobjeda bila mu je ujedno i najuvjerljivija. Do novog trijumfa Šime Buterin je došao uz samo dva izgubljena seta, po jedan od Gorana Salopeka i Ante Krnića. Upravo je Ante Krnić bio protivnik Šimi Buterinu i u finalu prošlog mastersa, ali i ovoga puta Šime Buterin je pokazao vrhunsku klasu i nije svom protivniku dopustio da ga ozbiljnije ugrozi.

Inače, do finala turnira Šime Buterin je pobjedio J.Viduku, I. Matijevića, J. Smoljana i I. Cotu bez ikakvih problema. Slijedi okršaj sa G. Salopekom koji mu prvi pruža ozbiljniji otpor, ali s 2:1 u finale desne strane ide Šime Buterin. Do finala desne strane stigao je i Ante Krnić i to još uvjerljivije nego Šime Buterin. Na svom putu, do finala sa Š. Buterinom, nije izgubio niti jedan set, ali protiv Š. Buterina ipak nije mogao više od poraza 2:1. Ante Krnić mora u repesaž, a tamo ga je dočekao Petar Kamber. Do finala lijeve strane, P. Kamber je prošao trnovit put. Početak je bio obećavajući, redom je izbacivao S. Mišu, A. Kezića i R. Smoljana, dok ga nije zaustavio G. Salopek. Na lijevoj strani P. Kamber nastavlja s odličnom igrom i pobjeđuje M. Iveljića u strašnoj partiji. Kad je već bio na rubu poraza, P. Kamber s posljednje tri strelice stavlja dva plava i jedan crveni bull čime prolazi M. Iveljića. Slijede još dvije značajne pobjede, protiv B. Smolića i T. Markića, čime Petar Kamber osigurava brončanu medalju.

Više od toga nije išlo, jer je Ante Ćoka Krnić ipak bio prejak i izborio glavno završnicu protiv Šime Buterina. U finalu se očekivala repriza drugog mastersa, iz sukošanskog Azzura, ali je ovoga puta Šime Buterin bio potpuno uvjerljiv i zasluženo osvojio treći Cricket u nizu. Upravo zahvaljujući bodovima koje ostvaruje na Cricketu, Šime Buterin drži treće mjesto ukupnog poretka iza A. Krnića i M. Iveljića. Još kad i u 501 MO pokaže sve što zna, moći će i do samog vrha poretka.

 

501 MO

U kakvoj je trenutno formi, Mateo Iveljić dokazuje iz turnira u turnir. Na mastersima Zadarske županije ima dva osvojena turnira i jedno treće mjesto dok je na turnirima na državnoj razini još uvjerljiviji, dva osvojena HPS masters turnira i jedno drugo mjesto poretka. M.Iveljić je uvjerljivo vodeći igrač druge kategorije u Hrvatskoj i prvo mjesto treba samo još i teoretski potvrditi na zadnjem HPS-ovom mastersu koji će se održati u Sukošanu, 22.02.2014.godine. Gotovo bi se moglo reći da mu je teže osvojiti županijski nego državni masters, ali za sada nema slabu točku. M. Iveljić se malo mučio na početku protiv Marka Golema, ali kad je krenuo, serija nije stala do finalnog ogleda protiv Ante Krnića. Redom je slao na lijevu stranu M. Bašića, M. Golema, L. Ađanskog i Š. Buterina, a u finalu desne strane nije imao milosti niti za, ponovo odličnog, T. Markića.

Napokon je Tomislav Markić odigrao cijeli turnir u visokom ritmu i pokazao koliko je opasan. Do finala desne strane nije izgubio niti jedan set, redom je slavio protiv B. Batura, J. Smoljana, N. Cvitanovića, I. Matijevića i A. Krnića sve s uvjerljivih 2:0. U finalu desne strane pruža dobar otpor M. Iveljiću, ali nakon žestoke borbe mora na lijevu stranu porazomod 2:1, naglašava Toni Frleta.

Na lijevoj strani uvjerljivi su Š. Buterin i A. Krnić, sve dok se nisu susreli jedan protiv drugoga, ali ovoga puta uspješniji je bio A. Krnić i ostavio je Š. Buterina na četvrtom mjestu a sebi osigurao finale lijeve strane i novi susret s Tomislavom Glišom Markićem. Svi dobro znamo koliki je Ćoka Krnić borac i on ne propušta uzvratiti T. Markiću za poraz na desnoj strane te se pobjedom od 2:1 plasirao u glavno finale turnira, na megdan Mateu Iveljiću, a T. Markića ostavio na trećem mjestu. Da stvar bude još napetija, M. Iveljić i A. Krnić su se susreli i dan prije, u finalu tradicionalnog „Barba kupa“, a bolji je bio A. Krnić. Ovo finale došlo je kao naručeno za Matea Iveljića kako bi se revanširao Šibenčaninu i to je iskoristio na najbolji mogući način. Izvanredna predstava oba igrača, ali mirniju ruku u završnici ima M. Iveljić te nanosio A. Krniću i drugi poraz u finalima iste večeri.

Iako do sada nije osvojio niti jedan turnir, vodeće mjesto preuzeo je Ante Krnić, jer je redovito među najboljima u obje discipline koje se boduju za masters listu, cricket i 501MO. Za razliku od njega, Mateo Iveljić dominira u 501MO, a Šime Buterin u Cricketu. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se do kraja masters serije (još tri turnira) rasplesti ovaj troboj.

 

Nositelji medalja:

Cricket:

1.Šime Buterin „N. Bokanjac“

2.Ante Krnić „Barba“

3.Petar Kamber „Liberty“

501 MO

1.Mateo Iveljić „3M“

2.Ante Krnić „Barba“

3.Tomislav Markić „N. Bokanjac“

Top 10 na Masters listi

1. Ante Krnić, “Barba” 290

2. Mateo Iveljić „3M“ 266

3. Šime Z. Buterin „N. Bokanjac“ 262

4.Ivan Matak „Vidikovac“ 177

5.Tomislav Markić „N. Bokanjac“ 174

6.Goran Salopek „3M“ 173

7. Petar Kamber „Liberty“ 122

8. Tomislav Pleslić „Jazine 2“ 98

9. Božo Smolić „Barba“ 94

10.Ivan Zubčić „Jazine 2“ 91

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...