“Beštije” velikog srca darivale krv u spomen na “Grunfa”

– Heh, da je barem više Beštija…

Ma ne, nije gospođa Milena iz prizemlja City Gallerije poželjela „zlo i naopako“, naprotiv poruka je sasvim lijepa, pristojna i razumljiva. I nije šesta riječ u rečenici gramatički krivo velikim početnim slovom napisana. I slažemo se- da je barem više Beštija!

Naravno, u pitanju su članovi nadaleko poznatoga Moto kluba, čiji su članovi, još jednom, kao i toliko puta prije toga, pokazali i dokazali i široko srce i humanost na dijelu, i spremnost na pomoć, darujući krv za potrebe OB Zadar.

Tako su „Beštije“ i prijatelji u suradnji sa aktivom DDK župe sv. Ivana Krstitelja organizirali novu uspješnu akciju dobrovoljnog darivanja životno dragocjene tekućine, u prostorijama crkve na Relji, u Glagoljaškoj ulici 3, a prikupljeno je prema medicinarima-  30 doza.

[pullquote align=”left”]„Beštije“ i prijatelji u suradnji sa aktivom DDK župe sv. Ivana organizirali su novu uspješnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi u prostorijama crkve na Relji, a prikupljeno je 30 doza [/pullquote]I 13. po redu humana akcija organizira se u spomen na legendarnog člana MK „Beštije“, tragično preminulog Marijana Božičeva- Grunfa.

Hvala svim članovima aktiva kao i svim darivateljima, prijateljima, poznanicima i svim ljudima dobre volje, naročito momcima i kolegama iz netom pokrenutoga moto-kluba Sv. Kasijan – Sukošan, koji su nam se pridružili i spremno odazvali pozivu da se priključe u ovoj humanitarnoj akciji kako bi bila što uspješnija, poručili su iz aktiva kluba.

Po završetku akcije, zbog kišnog pljuska je prolongiran tradicionalni „đir gradom“, no priređen je zato prigodni domjenak uz roštilj za sve darivatelje u klupskim prostorijama.

Marijan Božičev kojega su mnogi kolege diljem zemlje poznavali pod nadimkom Grunf, bio je među najvjernijim i najaktivnijim članovima poznatog zadarskog motociklističkog kluba čiji je 2006. bio i suosnivač. Preminuo je u rujnu 2010. u Općoj bolnici nakon prometne nesreće koju je u Ulici Hrvatskog sabora doživio na motociklu koji je zapravo i obilježio njegov kratki život te mu bio velika ljubav i strast.

„Beštije“ su utemeljeni prije osam godina, a osim kao vrsni motociklisti prepoznati su i kao dobrotvori, pa donacijama i šarolikim poklonima darivaju potrebite, napose mališane za blagdan Sv. Luce, kada već standardno na Kolovarima posjećuju djecu u vrtiću „Latica“.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...