Cestitka_Uskrs

Biograd u svibnju domaćin poljodjelskog sajma

Biograd na Moru bit će od 9. do 11. svibnja domaćin vodećem sajmu inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji Agro Arca.

Riječ je o jedinstvenom međunarodnom sajmu posvećenom najvažnijoj gospodarskoj grani – poljoprivredi i prehrambenoj industriji koji na jednom mjestu okuplja inovatore, akademsku zajednicu, državne i lokalne gospodarske institucije, obiteljska poljoprivredna gospodarska, obrtnike i poduzetnike ciljem promocije agroinovacija, proizvoda i usluga iz područja poljoprivrede i prehrambene industrije, novih ideja i tehnoloških dostignuća.

I ove godine sajam će se održati u Biogradu koji tim događajem otvara svoju turističku sezonu i postaje simbol spajanja zelenog i plavog, hrane i turizma, dviju grana koje dugoročno jesu i trebaju biti temeljno opredjeljenje gospodarskog razvoja RH.

Inače, Agro Arca prilika je svim sudionicima da na jednom mjestu predstave svoju inovativnost i kreativnost kao i dosege u proizvodnji i preradi hrane, kao i prehrambenih proizvoda. Prilika je to i proizvođačima da predstave i promoviraju svoje proizvode, osjete potrebe tržišta i kupaca, upoznaju se s novostima iz industrije i testiraju vlastite tržišne mogućnosti. Prigoda je i svim posjetiteljima da se upoznaju s najnovijim dostignućima i inovacijama u poljoprivredi i proizvodnji hrane, ali i dostignućima na području ekološke i tradicionalne proizvodnje hrane, ali i prigoda da vide, osjete i kupe proizvode inovatora i proizvođača, tvrde organizatori sajma.

[pullquote align=”left”]Agro Arca prilika je svim sudionicima da na jednom mjestu predstave svoju inovativnost i kreativnost kao i dosege u proizvodnji i preradi hrane, kao i prehrambenih proizvoda[/pullquote]Pozivaju inovatore, poljoprivrednike, poduzetnike i obrtnike iz svih krajeva Hrvatske da u jedinstvenom ambijentu pokažu svoje inovacije, proizvode i usluge u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji.

Mladi i poljoprivreda jedna su od glavnih tema događanja. U tu svrhu i Srednja strukovna škola Biograd na Moru bila je domaćin radnog sastanka predstavnika Udruge inovatora Hrvatske s predstavnicima Zadarske županije, Grada Biograda na Moru i Savjetodavne službe te ravnateljima srednjih strukovnih škola iz Zadra, Biograda na Moru, Benkovca i predstavnicima Učeničkih zadruga iz Sv. Filipa i Jakova, Bibinja i Biograda na Moru.

Okupljeni su naglasili važnost poticanja i motiviranja učenika srednjih škola na prezentaciju znanja i vještina te poticanje inovativnosti i poduzetničkog duha kod mladih. Učenici srednjih strukovnih škola iz Zadarske županije tako će imati priliku već ove godine na Agro Arci predstaviti svoje ideje za ruralni razvoj i razvoj poljoprivrede,kao i pokazati svoja znanja i vještine, a sa ciljem dodatne edukacije za njih će na sajmu biti organizirane i tematske radionice i predavanja.

I ovaj sastanak je pokazao kako Agro Arca i srednje strukovne škole imaju mnogo zajedničkih tema, od uključivanja mladih u poljoprivredu i turizam do prezentacije njihovih znanja i vještina. Veseli nas suradnja sa srednjim školama i prilika da zajedničkim snagama pokažemo potencijal ovih mladih ljudi, ali i prilika da ih dodatno educiramo i usmjerimo na poduzetništvo u području poljoprivrede i prehrambene industrije, kazala je voditeljica projekta Agro Arce Silvana Svilar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...