Dario Kordić na slobodi u lipnju 2014. godine ?!

U organizaciji Udruge veterana vojne policije sudionika Domovinskog rata Zadarske županije, u Znanstvenoj knjižnici Zadar, 21. ožujka 2014. godine s početkom u 18 sati održat će se predstavljanje knjige “Dario Kordić – Da se ne zaboravi.”

Knjigu su priredili i uredili publicisti i dragovoljci Domovinskog rata, Mladen Pavković i Miroslav Piplica. U knjizi su objavljeni svi najvažniji dokumenti Haaškog suda, od optužnice do presude, niz tekstova i fotografija kako bi čitatelji sami mogli donijeti osobnu presudu da li je Dario Kordić ratni zločinac ili heroj Domovinskog rata, kako ga mnogi doživljavaju. Kordić je u zatvoru već 16 godina i četiri mjeseca.

Dario Kordić, kojeg je Haaški sud za ratne zločine osudio na 25 godina zatvora, mogao bi zbog dobrog vladanja u zatvoru u Grazu (Austrija) biti pušten na slobodu u lipnju 2014. godine pošto mu tada istječe dvije trećine zatvorske kazne.

Haaški je sud 2004. godine Kordića, koji je početkom 90-ih bio politički čelnik Hrvata u srednjoj Bosni, pravomoćno osudio na spomenutih 25 godina zatvora zbog etničkog ćišćenja Bošnjaka u Lašvanskoj dolini i zločina u Ahmićima, a uračunato mu je vrijeme provedeno u pritvoru.

Kako je njemu i njegovoj obitelji proteklo ovih 16 godina i četiri mjeseca koliko, kako kažu iz UVVPSDR-a Zadarske županije, nevin leži u zatvoru, svi zainteresirani i nazočni ugledni uzvanici saznat će od stručnih predavača pomno upoznatih s ovom tematikom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...