“Gustafi” i “Duo Kumpanji” rasplesali maškarani Pag

‘Kadi su ta vrata kroz ka san pasa, ja bin se torna…’ pjevali su, plesali, pljeskali, a sve pod maskama Pažani na Krnevalskim tancima u Magazinu soli s naravno- ‘Gustafima’.  Podsjetili su na nekadašnje karnevale, ocjena je posjetitelja.

Popularni istarski band svirao je puna 4 sata i stvorio atmosferu kakva se ne zaboravlja. Redale su se jedna z drugom uspješnice: ‘Katarina’, ‘Ma san svinja’, ‘Jeno jutro’, ‘Moj tac’, ‘Funjerali’, ‘Kanibalkanska’, ‘Pere latin’, ‘Gadna kuja’, ‘Uspavanka’, a prema procjeni organizatora iz Grada i TZ Paga, na fešti se našlo oko pet stotina posjetitelja.

[pullquote align=”left”]Redale su se jedna z drugom uspješnice: ‘Katarina’, ‘Ma san svinja’, ‘Jeno jutro’, ‘Moj tac’, ‘Funjerali’, ‘Kanibalkanska’, ‘Pere latin’, ‘Gadna kuja’, ‘Uspavanka’, a prema procjeni organizatora iz Grada i TZ Paga, na fešti se našlo oko pet stotina posjetitelja[/pullquote]Ono što je također bilo evidentno jest da je nakon više godina bilo posjetitelja s cijelog otoka, iz Novalje, Kolana, Povljane, Zadra, okolnih mjesta preko mosta. Osim ‘Gustafa, goste je pod, uistinu i dakako u svakom pogledu, ‘dobro zagrijanim’ šatorom zabavljao kao predgrupa domaći ‘Duo Kumpanji’, karnevalsko ozračje zaslužilo je ocjenu- odličan.

U Pagu je organiziranje večernjih karnevalskih zabava i plesa u zatvorenim prostorima, nazvanima sociji (društvo, ekipa) po obiteljskim kućama i konobama, običaj iz 18. i 19. stoljeća. Tradicija se prekinula iza Drugog svjetskog rata, a karnevalski plesovi su se nastavili održavati u većim javnim prostorima, poput Doma kulture, Hotela Bellevue i Pagus ili Vatrogasnog doma i prizemlja Kneževog dvora. Na zimu 2011. godine je uređen Drugi magazin koji se pokazao prikladnim za održavanje subotnjih karnevalskih zabava.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...