I ove godine Underwall festival u Zadru!

Underwall Festival, čije se prvo izdanje uspješno pokrenulo u Zadru na početku sezone u 2013 godini, najavljuje svoju drugu ediciju u 2014. godini, ovog puta proširenu na tri dana i pojačanu nekim od najeminentnijih bendova na svjetskoj metal, hard rock, hardcore i punk rock sceni.

Nakon što su prvo izdanje predvodili headlineri Destruction i Xentrix, ovogodišnje trodnevno izdanje posjetiti će mnogo veći broj svjetskih poznatih zvijezda ranije nabrojenih žanrova, što nam govori da je projekt hrvatskih metal bendova, koji su s Underwallom krenuli kao sa svojevrsnim odgovorom na osiromašena i otkazana zbivanja na sceni,  potpunosti uspio i da ujedinjeni hrvatski metal bendovi kreću dalje.

Ovog puta vidljiva je žanrovska raznolikost, kojoj su pridodani i hard rock, hardcore i punk rock bendovi, kako bi program postao zanimljiviji mnogo većem broju posjetitelja. Festival pokazuje tendenciju širenja, a interes fanova, koji interaktivno sudjeluju na festivaskim Facebook stranicama, pokazuje sve veću žeđ za ovakvim događajem.

Velika prednost festivala je što je Zadar kao turistička hit destinacija povezan sa skoro dvadeset zračinh destinacija u Europi, od čega je velika većina low cost RyanAir letova, što festival stranim posjetiteljima čini veoma dostupnim i posebno privlačnim. Imamo li na umu da je ovo jedini međunarodnih open air festival metal glazbe i srodnih žanrova koji se održava praktički na morskoj obali, dolazak u Zadar, grad okružen s pet nacionalnih parkova i dva parka prirode čini posebnim turističko, avanturističkim iskustvom s dodatkom žestoke glazbe.

U tri dana glazbe na festivalu će svirati gotovo 40 bendova sa svih kontinenata, uz doatne festivalske atrakcije, koje će uskoro biti otkrivena. Najave festivalskihh bendova potrajati će do sredine rujna 2013, kada će biti poznati gotovo cijeli festivalski lineup.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...