Jaka poledica, ledena kiša i srušena stabla ometaju promet. Trajekti ne voze!

Zbog mjestimice jake poledice na kolniku proglašeni su zimski uvjeti na cestama Osječko-baranjske županije, a zbog ledene kiše i srušenih stabala za sav je promet u Gorskom kotaru zatvoreno nekoliko cesta, javlja Hrvatski autoklub (HAK).

U Osječko-baranjkoj županiji promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na D2 Feričanci-Osijek-Vukovar-GP Ilok, D5 Bijela Stijena-čvor Okučani-GP Stara Gradiška, D7 GP Duboševica-Beli manastir-Osijek-Đakovo-Vrpolje-GP Slavonski Šamac, D34 Čađavički Lug-Donji Miholjac-Valpovo-Josipovac, D46 Đakovo-Vinkovci-GP Tovarnik, D49 Pleternica-Dragovci-čvor Lužani, D53 GP Donji Miholjac-Našice-Krndija, D53Dilj-Slavonski Brod-GP Slavonski Brod i D55 Borovo-Vinkovci-čvor Županja-GP Županja

Zbog ledene kiše i sruženih stabala za sav su promet u Gorskom kotaru zatvorene ceste: D3 Kraljev Jarak-Sopač (obilazak Fužine-Vrata-Delnice), D32 Tršće-Smrečje-Gerovo, ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje i ŽC Čabar-Plešce (obilazak Mali Lug-Zamost).

Na autocesti A1 između Bosiljeva i tunela Mala Kapela zbog kiše koja se ledi u dodiru s tlom i magle brzina je ograničena na 40 km/h.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo od 4,30 promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala je vozila obvezna zimska oprema.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

U Gorskom kotaru, Lici i Slavoniji povremeno pada ledena kiša.

Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na sljedećim cestama: Gorskom kotaru – A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo, D3 na Staroj cesti kroz Gorski kotar na dionici Zdihovo-Stubica-Delnice-Gornje Jelenje-Čavle-Rijeka, D32 GP Prezid-Parg-Delnice, D42 Stubica-čvor Vrbovsko-Ljubošina, D501 Gornje Jelenje-čvor Oštrovica-Meja-Križišće-Šmrika te na svim županijskim i lokalnim cestama na području Gorskog kotara.

U Lici su zimski uvjeti na ŽC 5201 Selište-Prijeboj kroz Plitvice, D42 u mjestu Poljanak i D218 GP Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo.

Za teretna vozila još su zatvoreni granični prijelazi Erdut i Tovarnik, zbog zimskih uvjeta u Republici Srbiji te Ilok, zbog radova.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu je većina trajektnih i katamaranskih linija na riječkom, splitskom i zadarskom području.

Ne plove trajektne linije: Valbiska-Lopar, Makarska-Sumartin, Split-Vis, Split-Vela Luka-Ubli, Dubrovnik-Lopud-Suđurađ, Zadar-Bršanj (Iž)-Rava-Mala Rava, Zadar-Ist-Olib-Silba-Premuda-Mali Lošinj. U prekidu su katamaranske: Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist , Zadar-Mali Iž-Veli Iž-Mala Rava-Rava, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Vis-Split, Mali Lošinj-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka te brodska linija Unije-Susak-Mali Lošinj.

Trajektna linija 636 Split-Rogač (Šolta) prevozi samo osobna vozila i kamione do 3t nosivosti.

Međunarodna linija 53 Split-Ancona umjesto danas, isplovit će sutra iz Ancone u 21:00, a u Split će stići 2. veljače u 7 sati.

Trajekt na liniji Brestova-Porozina prevozi samo osobna vozila i teretna do 3 tone.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...