Josipović: “Moramo imati jasan plan koji ljudima daje nadu u budućnost”

Nada u bolju budućnost i jasan plan kako ju postići ključni su za spriječavanje i rješavanje sukoba, izjavio je u subotu u Muenchenu hrvatski predsjednik Ivo Josipović i dodao kako je za Hrvatsku taj plan bilo približavanje i članstvo u EU-u.

‘Hrvatska je prije 20 godina bila na naslovnicama novina zbog rata, a danas je članica EU-a i NATO-a. Priprema za članstvo bila je glavni pokretač reformi, demokratizacije društva i uspostave mira u regiji’, rekao je Josipović na konferenciji o sigurnosti u glavnom gradu Bavarske.

‘Moramo imati jasan plan koji ljudima daje nadu u bolju budućnost’,istaknuo je predsjednik Hrvatske koja iskustva iz euroatlanskih integracija danas prenosi susjednim zemljama.

‘Sa Srbijom smo ratovali, a danas imamo sporazum o vojnoj suradnji što mnoge iznenađuje’, kazao je Josipović i dodao da službeni Zagreb podupire i europski put BiH, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije.

Josipović je bio jedini predstavnik Europe u raspravi o globalnoj moći i regionalnoj sigurnosti u Europi, Americi i Aziji, drugoga dana konferencije koja je preko vikenda okupila 20-tak predsjednika država i vlada te brojne stručnjake za međunarodne odnose i sigurnost.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...