Kad su stare žene, a kad muškarci

Kad postajemo stari? To je pitanje koje se prilično elegantno izbjegava, desetljeća se izokreću pa su tako “tridesete nove dvadesete”, “četrdesete nove tridesete” i tako unedogled, a sve u svrhu odgađanja starosti.

Već je i srednja dob postala prilično diskutabilan pojam, što je donekle i logično s obzirom na produženje prosječne životne dobi, no za zapadnjake srednje godine, matematički, i dalje dolaze prije četrdesetog rođendana.

Uz sve to, tješimo se i onom da smo “stari koliko nam je star duh”, pa se osjećamo mladima i u osamdesetoj, ma kako to možda neobično zvučalo, a ponekad i izgledalo.

No, u krutoj stvarnosti, žene o starosti počinju razmišljati točno dvostruko ranije od muškaraca. Naime, muškarci se počinju zabrinjavati nisu li ostarjeli s – 58 godina, kad se u bračnom krevetu pojavljuju značajniji problemi, ako aktivnosti uopće i ima.

S druge strane, žene o starosti počinju razmišljati već s 29 gdoina i pojave prvih sijedih vlasi i dubljih bora, koje im počinju dokazivati da zub vremena stvarno postoji.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...