Kalmeta: “Prednost pri izboru pročelnika bit će kvaliteta, a ne stranačka iskaznica!”

U prvom idućem broju Narodnih novina bit će objevljen javni natječaj za čak tri mjesta pročelnika u Gradskoj upravi grada Zadra, potvrdio je gradonačelnik Božidar Kalmeta.

– Istina, ide se na raspisivanje trojnog natječaja. Konkretno, radi se o čelnim mjestima u odjelima za provedbu dokumenata građenja, odnosno lokacijskih dozvola, potom za naš novi odjel EU fondova i onome za otoke i zaštitu okoliša, kazao je gradonačelnik.

Najavljeno raspisivanje natječaja za tri pročelnička mjesta u gradu Zadru zasigurno će, međutim, a već je i sada, biti pod povećalom zbog prošlotjednih prozivki između vladajućih partnera HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčević, kulminiralih prilikom izbora županijskog pročelnika za more i turizam. Podsjećamo, negodovao je “na prvu” netom po imenovanju Krešimira Laštre za nasljednika Jerolima Urode, pravaš Rudolf Dvorski, koji smatra da je netko iz županije diskreditirao njihova člana Vedrana Zrilića, koji se također natjecao za isto pročelničko mjesto nakon umirovljenja prethodnog voditelja. Može li i kod natječaja za gradska pročelnička mjesta zaiskriti između koalicijskih partnera, pitaju se pratitelji političkih i tradicionalno “toplo-hladnih” međustranačkih zbivanja unutar Donatova grada.

Uoči natječaja za koje se očekuje kako će biti otvoreni od ovog tjedna, gradonačelnik Kalmeta je poručio kako je svaki dogovor do kraja podređen izboru najboljeg kandidata.

– Kod svih tih natječaja je jedno pravilo da se mora izabrati najbolji kandidat. Naravno, koalicijski partneri se dogovaraju i na razini države, pa tako i na lokalnoj razini. No, svakom dogovoru koalicije mora biti podređen izbor najboljega i najkompetentnijega kandidata. Pa čak i kada nije stranački, to na stvari ništa ne mijenja. Ukoliko stranački kandidat nije najbolji, kao što se to nedavno dogodilo u Zadarskoj županiji, izabran je najbolji kandidat. Hrvatsku i naš grad možemo izvući i gurnuti prema naprijed samo ako imamo najbolje i najkvalitetnije ljude na pravim mjestima, naglasio je Božidar Kalmeta dodajući kako se najvjerojatnije neće ići na natječaj za mjesto pročelnika Ureda Grada, koji je sada spojen s Uredom gradonačelnika. Mirjana Zubčić, dakle, ostaje pročelnica toga odjela.

Inače, Zadar u narednim danima očekuju neka nova lica na važnim javnim funkcijama. Novo lice zasjest će tako na čelo Sportskog centra Višnjik. Trenutni direktor Dino Bailo, odlazi 1.ožujka, pa bi o njegovom nasljedniku Upravni odbor trebao odlučiti tijekom tekućeg mjeseca, kada točno još se definitivno ne zna.

Novu, v.d. direktoricu Zračne luke Zadar, Irenu Ćosić, koja je naslijedila smijenjenu Katicu Pupić Bakrać, očekuje pak natječaj za direktora Zračne luke, a trebao bi se raspisati tijekom veljače, nakon donošenja nove Uredbe o kriterijima za članove Uprava i Nadzornih odbora.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...