Cestitka_Uskrs

Karlo: “Novi Hitni prijem Opće bolnice nije nova Hitna pomoć!”

U zadarskoj Općoj bolnici ovih je dana s radom započeo novi Hitni bolnički prijem, pri kojem trenutno funkcionira interni i kirurški prijem, dok će im se od kraja ovog tjedna pridružiti i ostale službe – okulistika, ORL, neurologija, infektologija, dermatologija i urologija.

Za razliku od njih, odjeli pedijatrije, ginekologije i psihijatrije već su opremljeni hitnim prijemom pa se oni neće objediniti s novim prijemom, doznajemo u Općoj bolnici.

Važno je naglasiti da novi Hitni bolnički prijem ne znači da je Zadar ili županija dobila novu Hitnu! Riječ je o prijemu pacijenata koji trebaju bolničko liječenje, rekao je zamjenik sanacijske upraviteljice dr. Robert Karlo.

Hitna pomoć nalazi se pri Zavodu za hitnu medicinu i oni djeluju u svojim prostorima, neovisno o nama. Mi također možemo, istina je, primiti hitnog pacijenta koji ne može zbog prilike čekati pregled svog liječnika, no molio bi sve da to ne zloupotrebljavaju, dodaje Karlo.

Vidno želeći odvojiti poslovanje i primanje hitnih pacijenata u slučajevima hitnih slučaja koji po nadležnosti pripadaju Zavodu za hitnu medicinu i hitnih pacijenata za bolničko liječenje koji pripadaju Općoj bolnici, Karlo dodaje kako će se spomenute službe novom Hitnom prijemu pridružiti u subotu 22. veljače.

Jedan od razloga zbog kojeg se tri spomenuta odjela neće pridružiti novom prijemu naputak je nadležnog ministarstva o odvajanju trudnica, djece i psihijatrijskih slučajeva od ostalih bolesnika.

Podsjetimo još jednom – Hitna pomoć nalazi se u ulici Ivana Mažuranića 28 u Zadru i dostupna je na broju telefona 194. U Hitan bolnički prijem javljaju se pacijenti koji su tamo upućeni na bolničko liječenje, nakon pregleda svojih izabranih liječnika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...