Kazne svim olimpijcima koji koriste iPhone

Južnokorejci su svim sportašima podijelili phablet Galaxy Note 3, ali im brane da tijekom svečanosti otvaranja Olimpijskih igara u Sočiju koriste bilo što drugo.

Smisao je Olimpijskih igara, barem su nas tako učili, dovesti različite ljude i skupine na isto mjesto i omogućiti im natjecanje u duhu prijateljstva. No čini se kako u Samsungu to drukčije zamišljaju.

Južnokorejska korporacija zatražila je od svih sportaša u Sočiju prekrivanje Appleova logotipa na uređajima tijekom svečanosti otvaranja Igara. Jedan od velikih sponzora te sportske manifestacije nema razumijevanja za one koji više vole iPhone od Galaxyja.

Podijelili su svima po primjerak phablet Note 3, ali s jednim uvjetom – ne smiju koristiti ništa drugo tijekom otvaranja.

Samsung nije prvi s takvim zahtjevima – spominjanje proizvoda koji nisu sponzorovi već je neko vrijeme zabranjeno. Čak je to navedeno i u Olimpijskoj povelji, kao pravilo broj 40. A nekako smo skeptični prema ideji da bi Apple postupio drukčije.

Kazne su stroge. Teoretski, spomene li netko, primjerice, kako se nada da su ga kolege snimili iPhoneom tijekom slaloma ili vožnje bobom, mogla bi mu biti oduzeta akreditacija i odrezana financijska kazna. U najgorem slučaju, slijedi diskvalifikacija. Pa si vi mislite.

Jedina je koliko-toliko svijetla točka, ako se to može tako nazvati, to što Samsung namjerava inzistirati na provedbi zabrane samo tijekom uvodnog defilea reprezentacija te što se ona odnosi samo na sportaše, a ne i na trenere i ostale članove delegacije, piše Maclife.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...