KK ‘”Otok Ugljan” sedmi u Svetom Martinu na Muri

Prilično zapažen nastup, makar rezultatski i ne toliko spektakularan, ostvarili su košarkaši ‘Otoka Ugljana’. No, pozicija u poretku i nije bila najbitnija stvar, tek druženje s brojnim prijateljimam zaljubljenicima u basket i vršnjacima. Nastupili su na prestižnom međunarodnom turniru u Sloveniji, i to oni najstariji, veterani kluba. U svom drugom sudjelovanju na internacionalnom skupu u Svetom Martinu na Muri, zauzeli su vrlo dobro 7. mjesto u jakoj konkurenciji 10 ekipa.

Iako smo upali u najtežu grupu, u kojoj smo igrali s nekadašnjim poznatim košarkaškim profesionalcima, sve smo uistinu odradili s najvećom motivacijom, borili smo se i izgarali na parketu kao u najboljim danima. Ostvareni rezultat zaslužuje pohvalu, ali naravno kako ostaje žal za višim plasmanom, napose za utakmicama izgubljenim u posljednjim sekundama, izvještava Mario Miličević, efikasni šuter i ‘portparol’ tima.

Tako je u prvoj utakmici sa Zagrebom, u kojoj su ‘boduli’ nadmašili sebe i u obrani i u napadu, rezultat na poluvremenu pokazivao 28-28 sve do četiri sekunde prije kraja, pri vodstvu Zagreba 49-46, kada Alen Svorcina ne uspijeva pogoditi tricu za mogući produžetak. U drugoj utakmici sa Štajerskom (Slovenija) i pored odličnog otpora, nisu pronašli rješenje za teškog centra Kotnika i trpe novi poraz gube 62-56, minus šest poena. Treću utakmicu protiv domaćina Međimurja, gosti iz Hrvatske su vodili 12 razlike tri minute uoči poskjednjeg zvuka sirene, no zbog, iznenadnih, par čudnih sudačkih odluka,koje su uvelike utjecale na ishod meča, gube dobiveno sa 64-67. U zadnjoj utakmici momci kao da su se dodatno naljutili pa su pomeli inače izvrsni Maribor sa 72-37. Upravo PR veteran Miličević odbio je izgubiti još jedan sraz,vukao je sastav cijeli dvoboj, pogađao nemoguće i upisala se prva i prilično uvjerljiva pobjeda .

Odlično smo predstavili našu igru, Zadar,općinu Preko i otok Ugljan. Svi su igrači odradili maksimalno, uz malo sportske sreće, moglo se i bolje, ali sigurno ćemo malo poraditi na kompleksu od pobjede koje kao da nas je strah. Istaknuo bih najboljeg strijelca Ivetića, odličnog Kolegu, Jadrijeva, Marđetka i naravno Miličevića. Uskoro nas očekuje novi izazov u trećem mjesecu na Višnjiku, gdje također sudjelujemo na velikom turniru, rezimirao je trener Tomo Šoša.

Na turniru su u Deželi nastupili: Tomo Šoša (4), Mario Miličević (41), Alen Svorcina (6), Denis Jadrijev (32), Stipe Marđetko (22), Branko Kolega (17), Božo Ivanov (10), Mladen Končurat (12), Marin Ivetić (61), Serđo Kolega (6), Edi Nadarević (7).

 

OKVIR UZ TEKST

 

Košarkaši ‘Otoka Ugljana’ nastupili su na prestižnom međunarodnom turniru u Sloveniji, i to oni najstariji, veterani kluba. U svom drugom sudjelovanju na internacionalnom skupu u Svetom Martinu na Muri, zauzeli su vrlo dobro 7. mjesto u jakoj konkurenciji 10 ekipa

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...