KK Zadar u akciji “Svi za Anabelu” dao podršku curici

Humanitarna akcija za pomoć Anabeli Milić,djevojčici staroj godinu i pol dana, širi se na sreću brzinom svjetlosti, pa su malenoj Vukovarki preko društvenih mreža, ali i donacijama, potporu pružile mnoge sportske, glumačke, glazbene i ine zvijezde iz hrvatskog sazviježđa, možda malog brojčano, ali zato dokazano u više navrata- velika srca.

U samo nekoliko tjedana facebook stranica: „Svi za Anabelu“, dobila je tisuće prijatelja sa svih strana zemlje, a danas su, u četvrtak, javnu podršku dali i košarkaši KK Zadar. Prije njih to su učinili NK Hajduk, nogometni reprezentativci Ivan Perišć, Hrvoje Krešić i Ivica Olić, Jelena Rozga, Toni Cetinski, Jacques Houdek, klape sv. Florijan, Cambi i HRM, Rišpet, Tonći Huljić, Jole i brojni građani diljem RH. Naravno, dosta njih i iz Donatova grada.

[pullquote align=”left”]U samo nekoliko tjedana facebook stranica: „Svi za Anabelu“, dobila je tisuće prijatelja sa svih strana zemlje, a danas su, u četvrtak, javnu podršku dali i košarkaši KK Zadar. Prije njih to su učinili NK Hajduk, Toni Cetinski, Jelena Rozga, brojni građani diljem RH…[/pullquote]Anabela Milić, kći Dražena i Nikoline, sa samo 8 mjeseci dijagnosticiran je zloćudni tumor mozga. Prošla je već tri operacije i osam ciklusa kemoterapije, njena borba i dalje traje, a sada je očekuje terapija protonskim zračenjem nakon koje bi, nadaju se njeni roditelji, trebala u potpunosti ozdraviti. U tu svrhu mora otputovati u Švicarsku, u Villigen, ali obitelj taj put i liječnički tretman ne može sama financirati. Dvomjesečni boravak uz krhku kćerkicu čije troškove HZZO ne pokriva iziskuje oko 100.000 kuna. Otac ne radi, a majka prima mizernu naknadu u visini 1.600 kuna.

Pomoći maloj Anabeli se može i pozivom na donacijski kontakt broj telefona udruge ”Ljubav na djelu” 060 9018 ili uplatom na žiro račun udruge s naznakom ”za Anabelu Milić” koji je otvoren u Hypo-Alpe-Adria banci: 2500009-3204305056 (IBAN: HR6425000093204305056), a kako bi se opaka bolest na koncu i na radost svih nas pobijedila.

Svi za Anabelu

To sa čime se malena Anabela suočava govori i činjenica da je prva operacija trajala 12 sati.

Imala je svega osam mjeseci kada je na kontroli ultrazvuka primijećena neka sjena. Od tada se svi zajedno borimo s tom bolesti i jedinim ciljem da ozdravi. HZZO plaća troškove liječenja ali nam je problem smještaj. Nemamo na žalost za to novaca pa je pokrenuta akcija s ciljem da osiguramo potrebna sredstva. Nije nam lako, želi da budemo uz nju, a svjesni smo koliko je to naporno djevojčici koja je u godinu dana prošla mnogo toga. Moramo to napraviti, samo želimo da ozdravi i da sve ovo ostane iza nas, otkriva Anabelin otac. Radi se o tumoru koji se vraća i stoga se poslije provedenih operacija i kemoterapija predložilo lokalno protonsko zračenje zbog kojega je i pokrenuta humanitarna akcija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...