Kličko traži od Moskve da ne daje azil Janukoviču

Jedan od vođa oporbe u Ukrajini i kandidat na prijevremenim predsjedničkim izborima Vitalij Kličko upozorio je Moskvu da ne daje azil svrgnutom predsjedniku Viktoru Janukoviču, u intervjuu koji je dao njemačkom dnevnom listu Bild.

U ovom trenutku, sve se vrti oko pitanja kako će se Rusija odnositi prema Janukoviču, rekao je Kličko, kazavši kako može samo upozoriti ruskog predsjednika da ne prima Janukoviča kako ne bi dao zaštitu krvavom diktatoru. Janukovič za svoja djela treba odgovarati pred ukrajinskim sudom, kaže bivši boksački prvak. Po njemu, Janukovič bi se mogao nalaziti na Krimu.

Na pitanje strahuje li od vojne intervencije Rusije, Kličko je odgovorio: Ne mogu zamisliti da bi se to dogodilo, jer ni jedna strana ne želi da dođe do takve eskalacije stanja. Pratimo sa zabrinutošću reakcije Rusije jer tamo neki mediji pokušavaju predstaviti ukrajinsku situaciju kao državni udar koji su izvršili radikalni prosvjednici. To je jednostavno netočno. Na istoku naše zemlje, Rusija trenutno želi imati snažan utjecaj. Moramo biti posebno oprezni, upozorio je Kličko.

Prema pisanju ruske agencije RBC Janukovič je u utorak navečer uspio prijeći granicu nalazi se na luksuzno imanju u okolici Moskve.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...