Korizmena akcija u korist Centra za rehabilitaciju iz Sv. Filipa i Jakova

Tradicionalna Korizmena akcija Zadarske nadbiskupije ove godine bit će usmjerena za pomoć djeci u Centru za rehabilitaciju sv. Filip i Jakov, otkrio je don Josip Lenkić, nadbiskupski kancelar U spomenutoj je ustanovi stalno smješteno oko sto štićenika.

To su osobe s umjerenim, težim i teškim stupnjem mentalnog oštećenja, tjelesnih i često višestrukih drugih oštećenja, epilepsije, autizma, Down sindromom. Prethodnih godina Korizmenom akcijom potpomognute su potrebe socijalnih i zdravstvenih ustanova, škola, vrtića, bolnica, misije u Kongu, Čileu, Ugandi, vjernici Kistanja, Vukovara i Hrvati u BiH. U akciji sudjeluju vjernici prilozima u župama, samostani, osnovne i srednje škole, gradovi, općine i pojedinci, kazao je Lenkić pojašnjavajući kako je ta akcija znak djelotvorne ljubavi koja nas podsjeća na važnost prepoznavanja potreba bližnjih, poznanika i vremena u kojem živimo, na otvoreno srce za konkretnu pomoć onima koji nas trebaju danas i odmah.

Djelotvorna ljubav nadilazi križ bolesti, nemoći, siromaštva i osamljenosti. Moramo prepoznati Krista među nama u ljudima koji su nam dani. Naša vjera je neprekidno na ispitu pred nepravednom i moralnom konfuzijom. Uvijek postoje ljudi, u svakom vremenu i svim okolnostima, koji znaju da činiti dobro donosi mir i usrećuje onoga kojem su upućeni. Pozvani smo pomagati duhovno i materijalno. Skupimo hrabrosti stati uz one koji trebaju našu pomoć. Bog oživljava kršćanstvo kroz nas, a ne mimo nas. Odrecimo se sebičnosti, budimo jedni drugima potpora, darujmo sebe jedni drugima. To je temelj napretka pojedinca, društva i Crkve, poručio je nadbiskupski kancelar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...