Morski konjic i hobotnica iz kreativnih ruku djece i roditelja

Pedesetak sudionika likovne radionice u Pučkom otvorenom učilištu Dom na žalu, ujedinjeni u ideji izrade karnevalskih maski, u Preku su dali mašti na volju i izradili 33 unikatne maske posvećene morskom svijetu koji ih okružuje na otoku nasuprot Donatova grada.

Kovači, škrpine, školjke, morski konjic, hobotnica, dupini, čak i jedan kit… Baš sve to izradile su spretne ruke djece i njihovih roditelja i moram priznati da sam sretna i iznenađena kreativnošću i pažnjom kojom se izrađivala svaka maska. Od najmanjih, a mislim da je bilo i trogodišnjaka, do najstarijih, njihovih baka,  kazala je autorica i voditeljica radionice Manuela Vladić Maštruko, akademska slikarica iz Zagreba, čije su radionice postale tradicionalne i svaki put okupljaju sve više sudionika.

[pullquote align=”left”]Dom na žalu nastavlja tako s nizom edukativnih programa. Pokrenuta je tako igraonica za bebe ispod tri godine, tečajevi stranih jezika, tečaj informatike i tečaj šminkanja. Tu su i fotografije, ples preškog kola…[/pullquote]Dom na žalu nastavlja tako s nizom edukativnih programa. Pokrenuta je tako igraonica za bebe ispod tri godine osnovana s ciljem promicanja, edukativnog poticaja i razvijanja, odmah po rođenju na ispravan, pozitivan i motivirajući način u najranijoj dobi, svijesti o tome da postoje konkretne vještine koje preporučuje Europska unija.

Počeli su nedavno i tečajevi stranih jezika, i to tečaj engleskoga jezika za predškolsku djecu, kao i engleski i njemački jezik za odrasle (prvi stupanj). U pripremi su tečaj hrvatskoga jezika za odrasle, tečaj njemačkoga jezika za predškolsku djecu, specijalizirani tečajevi za turizam i ugostiteljstvo (engleski, njemački, talijanski, francuski), individualna nastava – instrukcije, pripreme za državnu maturu, tečaj informatike i tečaj šminkanja. Tu su i fotografije, ples preškog kola, tečaj ritmike i plesa za predškolsku i školsku djecu, radionica za izradu nakita i ukrasa, obnova starog namještaja, izrada lampi, kazališna radionica za djecu, razne likovne radionice i još mnogo kreativnih programa…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...