Na aktualni trenutak – “karikatura umjesto klika”

Ne morate biti Ico Voljevica, Joško Marušić, Nikola Lasteš, ni Bogumil Car, niti Nik Titanik ili Petar Papp. Ne trebate imati ni crtački dar Srećka Puntarića ili Davora Štambuka. Da ne spominjemo Ota Reisingera i Rudija Stipkovića.

Pretpostavljamo da znate o kome se radi, ali ipak- redom su nabrojani vrsni hrvatski karikaturisti, a ukoliko imate barem malo talenta možda i vi krenete njihovim stopama.

I za početak, ako živite u Donatovu gradu, ni i nije obaveza, možete znanje i vještinu okušati na natječaju koji je netom raspisao Narodni muzej Zadar. Dakle, u povodu pokladnih dana, ti su upravo sada, NMZ poziva sve zainteresirane na natječaj za najbolju i najsmješniju karikaturu/crtež na temu: Trenutna društvena situacija. Ideš… barem tu ne manjka inspiracija.

[pullquote align=”left”]Puna vam je „kapa“ svega što se oko nas događa, htjeli biste ovo i ono, manjak vam tek malo odvažnosti, da kažete „krivim ljudima na pravom mjestu“ što vas konkretno „žulja“. Napravite barem sitni korak, recite to karikaturom umjesto klika[/pullquote]Puna vam je „kapa“ svega što se oko nas događa, htjeli biste ovo i ono, manjak vam tek malo odvažnosti, da kažete „krivim ljudima na pravom mjestu“ što vas konkretno „žulja“. Napravite barem sitni korak, recite to karikaturom umjesto klika.

Uglavnom, karikature/crteže možete dostaviti najkasnije u utorak 25. veljače 2014. osobno u Kneževu palaču, Poljana Šime Budinića, svaki dan od 10:00 do 16:00 sati ili ih možete poslati na adresu Narodni muzej Zadar, Poljana pape Aleksandra III b.b., 23000 Zadar, s naznakom „Poklade u Muzeju“. Naravno, ostavite i svoje ime i prezime, kao i kontakt (e-mail adresu ili broj telefona/mobitela) za primanje obavijestiti o svim informacijama vezanim za dodjelu nagrade – uz prigodni program, točno u podne, u utorak 4. ožujka.

Pristigli karikature/crteži bit će izloženi u atriju Kneževe palače gdje će svatko moći doći i glasati, naravno tajno, za najsmješniju karikaturu/crtež koja će na kraju biti nagrađena prigodnim poklonom kao najbolja karikatura/crtež po izboru posjetitelja i posjetiteljica. Također, isti dan će se dijeliti i nagrada stručnog žirija Narodnog muzeja Zadar koji će na, kako kažu a valja nam vjerovati, objektivan način odabrati još jednu najsmješniju karikaturu.

Poštovane dame i gospodo, drage posjetiteljice i posjetitelji i svi vi koji uživate u ovim šarenim i veselim danima pod maskama koji su pred nama, pozivamo vas da nam se pridružite u Narodnom muzeju Zadar na prigodnom obilježavanju tih dana. Tema natječaja je, dakle trenutna društvena situacija, jedini uvjet je da karikatura/crtež bude bez uvredljivih konotacija, uputili su poziv iz NMZ-a. Pa…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...