Nokia Lumia Icon

Nokia je nakon brojnih curenja informacija i službeno predstavila model Lumia Icon. Riječ je o uređaju namijenjenom američkom tržištu, a naći će se u ponudi američkog mobilnog operatera Verizon.

Po mnogima, riječ je o idealnom Windows Phone uređaju koji nudi specifikacije Lumije 1520, no u manjem kućištu. Dijagonala ekrana iznosi pet inča, rezolucija je 1.920 x 1.080 piksela, procesor je Qualcommov Snapdragon 800 na 2,2 GHz, a ugrađeno je 2 GB radne memorije, te 32 GB trajne flash memorije. Kamera ima rezoluciju od 20 megapiksela i nudi optičku stabilizaciju slike, dok je ugrađena baterija od 2.420 mAh.

Od egzotičnih mogućnosti, tu su čak četiri mikrofona, mogućnost bežičnog punjenja, te osjetljivi ekran koji funkcionira i za vrijeme korištenja s rukavicama. Okvir uređaja je metalan, a ekran je zaštićen Gorilla Glassom 3.

Preporučena prodajna cijena za američko tržište uz dvogodišnji ugovor iznosi 200 dolara. Naravno, u planu je i izdanje uređaja za europsko i ostala tržišta, a predstavljen će biti do kraja mjeseca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...