Opačić: “Kako nas je premijer izabrao, tako nas može i razriješiti ministarskih fotelja”

Krenuli su u prosincu 2011. prilično ambiciozno i uz gotovo pa plebiscitarnu podršku na nacionalnoj razini, da bi dvije zime iza popularnost pala na dvadesetak posto ispitanika, a ambicija se svela na uglavnom unutarstranačka prepucavanja ‘između’ i ‘izvan redaka’.

SDP-ovci iz vrha stranke dalmatinsku turneju u nedjelju su nastavili u Zadru, gdje su članstvu obrazlagali dosadašnje poteze vladajuće koalicije i planove za idućih dvadesetak mjeseci mandata. Riječ je o redovnim stranačkima aktivnostima, a razgovaralo se o tome što se konkretno napravilo i kakva su očekivanja u drugoj polovici mandata aktualne Vlade, poručili su SDP-ovci novinarima. O mogućim promjenama u istoj Vladi, naravno, nisu željeli govoriti.

Kao niti o tome hoće li kabinet premijera Zorana Milanovića ostati u identičnom sastavu i tko bi eventualno pri mogućim rošadama u prvom sastavu Kukuriku koalicije, o čemu se ozbiljno nagađa posljednjih dana, mogao napustiti momčad, glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan nije želio komentirati. Tek nekoliko standardnih natuknica…

U četiri godine se može puno toga promijeniti. Predsjednik Vlade ima apsolutno pravo na određeni način otvoriti sva moguća pitanja, a što se tiče toga ja nemam što posebno reći. U ovom trenutku tim i ekipa rade dobro, stvari funkcioniraju. Pripremili smo uistinu kvalitetne reformske poteze za koje smatramo da će u 2014. donijeti rezultat i da ćemo s gospodarskim rastom biti u plusu, što je glavna zadaća jer ona otvara nova radna mjesta

[pullquote align=”left”]Hoće li kabinet premijera Zorana Milanovića ostati u identičnom sastavu i tko bi eventualno pri mogućim rošadama u prvom sastavu Kukuriku koalicije mogao napustiti momčad, glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan nije želio komentirati. Tek nekoliko standardnih natuknica[/pullquote]Ni Dragovan ni potpredsjednica stranke i Vlade Milanka Opačić nisu željeli ništa reći o tome treba li ministar financija Slavko Linić strahovati za svoj status i fotelju.

Baš sve što se događa u tom smislu je pitanje premijera i jedino on je mjerodavan i može donijeti o tome odluku. Osobno se bavim samo svojim poslovima reformi koje koordiniram. Bitno mi je da se to odvija u rokovima, koje za sada pratimo. To je jedino što nas može dovesti do toga da smanjimo deficit. Ja vam još jednom kažem o rekonstrukciji, kako nas je premijer odabrao kao suradnike u Vladi, isto tako može odlučiti da bilo tko od nas bude zamijenjen i da ode, istaknula je i poručila ministrica socijalne politike i potpredsjednica Vlade RH, dok prisutni ministar prometa i član predsjedništva SDP-a, Siniša Hajdaš Dončić nije uopće želio davati nikakve izjave medijima.

Na upit, jesu li došli umiriti članstvo koje je uznemireno što Vlada nikako ne uspijeva zaustaviti ekonomsku krizu, zbog čega popularnost SDP-a polako opada, Opačić je kazala kako su građanima već prenijeli što je hrvatska Vlada napravila u prve dvije godine mandata.

Došao je red da to pojasnimo i svojim članovima, pa tako i onima s područja Zadarske županije, dodala je ministrica kategorički demantirajući špekulacije kako su razlog užurbanog obilaska terena najnovija događanja vezana uz Branka Šegona.

Ovo su redovne stranačke aktivnosti. Razgovaramo što smo napravili i što trebamo načiniti. U tijeku je izborna godina, a mi se nakon pola mandata spremamo za novi mandat. Svjesni smo očekivanja građana i osnovna stvar je bitka za gospodarski rast i nova radna mjesta. Predsjednik Vlade ima pravo otvoriti sva pitanja, a u ovom trenutku tim radi dobro i stvari funkcioniraju. Pripremili smo kvalitetne reforme, ponovio je i zaključio posjet Igor Dragovan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...