“Poduzetnički impuls” zadarskim poduzetnicima nepoznat pojam?!

U Impact centru u Zadru predstavljen je  program bespovratnih poticaja iz „Poduzetničkog impulsa za 2014. godinu“, uz nazočnost velikog broja okupljenih obrtnika i poduzetnika.

Tijekom 2013. Zadarska županija u ukupnom broju dodijeljenih potpora sudjelovala je sa samo tri posto i ostvarila 49 potpora u ukupnom iznosu 3.132.124 kuna, što  je ispod mogućnosti naše Županije, rekao je uz ostalo župan Stipe Zrilić, iskazujući uvjerenje da će u tekućoj godini veći broj poduzetnika Zadarske županije dobiti potporu iz programa Impulsa.

[pullquote align=”left”]Tijekom 2013. Zadarska županija u ukupnom broju dodijeljenih potpora iz Impulsa sudjelovala je sa samo tri posto i ostvarila 49 potpora u ukupnom iznosu 3.132.124 kuna[/pullquote]- Oni će pridonijeti povećanju konkurentnosti i gospodarskom razvoju naše Županije, a podsjetio bih na projekte i programe poticanja poduzetništva koje već niz godina provodi Zadarska županija, bilo u suradnji s bankama, ministarstvom ili samostalno iz sredstava proračuna. To su prije svega kreditne linije sa subvencioniranim kamata na poduzetničke kredite za koje poduzetnici mogu dobiti kod Županije i jamstva za dio kredita, rekao je župan i dodao da Razvojna agencija Zadarske županije također pruža tehničku potporu poduzetnicima u izradi projektnog prijedloga za natječaje EU namijenjene poduzetnicima, kao i na nacionalnim natječajima.

U programu „Poduzetnički impuls za 2014.“ je osigurano 1.26 milijardi kuna, ili skoro dvostruko više nego lani, a zahvaljujući tim sredstvima, uz ona koja će uložiti sami poduzetnici, očekuje se da će u malo i srednje poduzetništvo biti uloženo 10 milijardi kuna.

To bi moglo značiti i barem pet tisuća novih radnih mjesta, kazao je u ambicioznom predstavljanju Poduzetničkog impulsa zamjenik ministra poduzetništva i obrta  Dražen Pros, dodajući kako su u 2013. na svaku kunu državnog poticaja, poduzetnici uložili 60 svojih lipa, a sada se uz realnu dozu optimizma očekuje i iznad toga.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...