Propucan vlasnik trgovačkog lanca “Studenac”

Ispred zgrade njegova prodajnog centra u Omišu, na predjelu Ribnjak, u srijedu navečer oko 20.30, vatrenim oružjem ranjen je poznati poduzetnik Josip Milavić, vlasnik trgovačkog lanca „Studenac“. Policija je kasno u noć obavljala očevid, dajući se u potragu za počiniteljima.

Milavić (61) nije životno ugrožen, propucan je u obje potkoljenice, a iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske potvrđeno je kako se u njega ispalilo više hitaca iz za sada nepoznatog oružja, kao i da su napadači na skuteru pobjegli u nepoznatu smjeru.

U trenutku napada u trgovini se nalazilo dvadesetak radnika i radnica ‘Studenca’, te još najmanje toliko kupaca, a upucani Milavić je vozilom Hitne pomoći prebačen u KBC Split, da bi nakon obrade i operativnog zahvata bio zadržan na Odjelu kirurgije na Firulama.

Iako u šoku, trgovački je poduzetnik, kako navodi portal fosal.hr, čitavo vrijeme bio pri svijesti, kontaktirao je i s policijom, baš kao i članovi njegove uže obitelji kojima nije jasno tko bi mogli počinitelji, ni koji bi mogli biti razlozi napada.

Glasnogovornica PU izjavila je da je slučaj preuzelo Državno odvjetništvo, i da je policija na ušću Cetine odmah po dojavi blokirala ulaze u grad. Policija je inače u javnost izašla samo sa šturim evidentiranjem događaja. Pri tomu su zatajili i identitet ozlijeđenog poduzetnika.

Izgleda kako je bila riječ o klasičnoj “sačekuši”. Jedan ga je dočekao kada je izašao iz poslovnog prostora, pucao mu u noge, a onda je pobjegao s kompanjonom koji ga je čekao na motoru udaljenom nekoliko metara. Više detalja trebalo bi biti poznato nakon očevida.

Hospitalizirani Josip Milavić vlasnik je dalmatinskog trgovačkog lanca “Studenac” koji je preklani preuzeo trgovine Željka Keruma, a poznato je i kako je vlasnik pet milijuna kuna Hajdukovih dionica i ženskog košarkaškog hrvatskog prvoligaša.

Poslovanje je tvrtka „Studenac“ započela ranih devedesetih i to otvaranjem veleprodajnog skladišta u Dućama, kao i nekoliko prodavaonica u Omišu i okolici. Postupno rast firme je doveo do maloprodajnog lanca kojeg danas čini preko dvije stotine marketa i supermarketa unutar četiri dalmatinske županije (Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske), a među njima su i tri dućana u središtu „Donatova metropolisa“.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...