Sabor o razvojnoj pomoći Hrvatske inozemstvu

Hrvatski sabor u nastavku zasjedanja raspravit će izvješće o provedbi službene razvojne pomoći RH inozemstvu za 2012., a na kraju radnog tjedna trebao bi i glasovati o raspravljenim točkama.

U izvješću se navodi kako je Hrvatska u proteklom razdoblju od zemlje primatelja pomoći postala donator, ali da je, kao i većina zemalja, zbog gospodarske krize reducirala pomoć. Službena razvojna pomoć u 2012. ponajprije je bila usmjerena na obrazovanje, javno zdravlje i društveno-gospodarski razvoj.

S obzirom na vanjskopolitičke prioritete, svoju razvojnu suradnju Hrvatska je usmjerila prema zemljama jugoistočne Europe, prije svega prema BiH, no pomagalo se i zemljama srednje Azije i Afrike, Siriji i Afganistanu.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...