SAD zaprijetio sebičnim političarima u BiH

Američka vlada držat će odgovornima one političare u Bosni i Hercegovini koji prosvjede građana te zemlje pokušaju iskoristiti za promicanje osobnih interesa i jačanje međuetničkih napetosti, poruka je što ju je u ponedjeljak prenio zamjenik pomoćnika američkog državnog tajnika Hoyt Brian Yee koji je doputovao u posjet Sarajevu.

Yee je prvi predstavnik američke administracije koji je stigao u BiH nakon prosvjeda njenih građana započetih 6. veljače.

Ovaj dužnosnik State Departmenta u Sarajevu se odvojeno sastao s članovima Predsjedništva BiH a nakon susreta s predsjedateljem Željkom Komšićem objavljeno je priopćenje u kojemu stoji kako SAD podupire pravo građana na izražavanje nezadovoljstva i očekivanja no bez ikakve dvojbe osuđuju svaku vrstu nasilja.

SAD kao i cijela međunarodna zajednica jedinstveno su na stajalištu kako se političarima u BiH ne smije dopustiti da zlorabe prosvjede i pokušaju ih iskoristiti za postizanje vlastitih ciljeva, a odlučno osuđuju i pokušaje da se na taj način podižu entičke napetosti, stoji u priopćenju.

Yee i Komšić suglasili su se kako je opravdano nezadovoljstvo velikog broja građana BiH teškim socijalnim i gospodarskim stanjem kao i sporošću pravosudnog sustava u procesuiranju slučajeva teškog gospodarskog kriminala i korupcije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...