Intenzivnim radovima u Jazinama za bolje sportaša i šetača

Dugo očekivani radovi na uređenju rive ispred Veslačkog doma intenzivirali su se proteklih dana pa je buka mehanizacije koja okružuje naš klub postala svakodnevna pojava, priopćili su iz VK Jadran proteklih dana. Ne, ne bune se, čak štoviše, na proljeće bi njihov dom na Lipotici mogao biti među najljepšim “dvorištima” nekog sportskog kolektiva.

[pullquote align=”left”]Dok strojevi bruje i udaraju, koipaju i zatrpavaju, dotle veslači uarnički treniraju u dijelu mora ispred prostorija, usporedo s Branimirovom i Liburnskom obalom, privlačeči pozornost prolaznicima na mostu, pa foto-objektive turista kojih već ima[/pullquote]Riva, koja je, od izgradnje kluba 1981. godine, a i ranije bila zapuštena i pravo ruglo usred grada, po završetku zahvata postati će uređena šetnica s rasvjetom, širine tri metra. Radove financira Grad Zadar i Županijska lučka uprava, a prema planu trebali bi biti gotovi do sredine travnja.

Dok strojevi bruje i udaraju, kopaju i zatrpavaju, dotle veslači udarnički treniraju u dijelu mora ispred prostorija, usporedno s Branimirovom i Liburnskom obalom, privlačeči pozornost prolaznicima na mostu, pa foto-objektive turista kojih već ima.

U petak su mladići iskoristili sunčane zrake da uhvate i dodatno uvježbaju ritam, višestrukih državnih prvaka, napose u nižim uzrastima.

Na žalost, kiša koja je zaredala zadnjih nekoliko tjedana, da ne kažemo- mjeseci, prorijedila je izlazak na otvoreno u čamcima, no vježba se, tvrde u klubu, prilično uspješno na ergometru i simulatorima. Prva značajunija nadmetanja su početkom ožujka, u Splitu, 1.3. “Memorijal Zlatko Celent” i istodobno u Šibeniku- Daljinska regata.

Veslački klub, Maraschino, Euroherc Zadar, Lipotica, Uvala Jazine, radovi (Foto: Žeminea Čotrić / Antena Zadar)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...