U Preku tečajevi informatike i stranih jezika za sve uzraste

U suradnji s certificiranom tvrtkom, Pučko otvoreno učilište Dom na žalu s početkom 3. ožujka organizira se u Preku tečaj knjigovodstva. Prema riječima ravnateljice POU, u 70 nastavnih sati polaznici će moći odabrati početni stupanj s osnovama knjigovodstva i napredni namijenjen svima koji obavljaju samostalnu djelatnost.

Prvi put organiziramo tečaj knjigovodstva jer smo procijenili da se na našem otoku sve više ljudi bavi nekom od brojnih samostalnih djelatnosti i stečeno znanje sigurno će im koristiti u vođenju poslovnih knjiga, kazala je ravnateljica Mladenka Mašina za općinsku stranicu i istaknula da su minuli tjedan uspješno započeli tečajevi engleskog i njemačkog jezika.

[pullquote align=”left”]U pripremi su i tečajevi talijanskog i francuskog jezika, kao i tečajevi stranih jezika za iznajmljivače apartmana, ali i tečajevi informatike namijenjeni umirovljenicima[/pullquote]Ukupno se prijavilo 30-ak polaznika, djece i odraslih, ali još uvijek nije kasno ako ima zainteresiranih za učenje tih dvaju jezika. Tečajevi iz njemačkog i engleskog za odrasle stoje 1600 kuna uz mogućnost obročnog plaćanja u četiri rate, a tečaj engleskog jezika za predškolce stoji 600 kuna, što se također može platiti u četiri obroka. U pripremi su i tečajevi talijanskog i francuskog jezika, kao i tečajevi stranih jezika za iznajmljivače apartmana koji POU Dom na žalu organizira u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Preko. Ravnateljica Mašina za proljeće najavljuje i organizaciju informatičkog tečaja za umirovljenike i moli zainteresirane polaznike bilo kojeg tečaja da se o pojedinostima informiraju i prijave na broj telefona 023/286-001.

Inače, baš kao što je i najavljeno, Općina Preko potpisala je koncesijski ugovor za skupljanje, odvoz i deponiranje otpada s tvrtkom Čistoća Zadar. Od 1. siječnja 2014. djelatnici Čistoće, prema rasporedu koji je oglašen na javnim mjestima, skupljaju otpad u svim mjestima na području Preka, a kako bi unaprijedili uslugu i riješili mnoge nedoumice oko odvoza, zamjene i nabave spremnika za otpad, djelatnici Čistoće odgovorit će na sve upite na dežurnim brojevima info-telefona 023/234-813 i 023/234-897.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...