Uče fotografirati, šminkati, plesati, rezbariti, konobariti…

Drugu godinu zaredom, u sklopu edukativnih programa, Pučko otvoreno učilište ‘Dom na žalu’ organizira tečaj osnova fotografije, namijenjen svima, ponajviše mladima. Ugledni fotoamater Senko Sorić, polaznike je podijelio u dvije skupine, a ako netko nema fotoaparat, a želi otkriti sve tajne i ljepote fotografiranja, u ‘pričuvi’ se uvijek nalazi jedna kamera.

– Bio sam ugodno iznenađen lanjskim odazivom učenika OŠ Valentina Klarina. U dva mjeseca proputovali smo Pašman i Ugljan, posjetili Zadar i sve to zabilježili kamerama. Neki su radovi bili iznad amaterskog prosjeka pa me to ponukalo da i ove godine organiziramo tečaj, ali za sve uzraste pa su svi dobrodošli, sve generacije, kaže voditelj tečaja za općinski portal.

[pullquote align=”left”]Pučko otvoreno učilište ‘Dom na žalu’ organizira tečaj osnova fotografije, namijenjen svima, ponajviše mladima[/pullquote]Prisjetio se kako su ga prošle godine svi učenici pitali hoće li ih naučiti snimati umjetničku fotografiju, što je za njega – nepoznat pojam.

– Prvog dana rekao sam im da kod mene nema umjetničke fotografije, postoje samo dobra ili malo manje dobra fotka. Nadam se da će na kraju ovogodišnjeg tečaja prevladavati dobre fotografije, a među njima se možda pronađe i pokoja umjetnička, istakao je fotograf.

Početak kalendarske godine označuje i inače, početak bogatog programa obrazovanja Pučkog otvorenog učilišta Dom na žalu.

[pullquote align=”right”]U pripremi su tečaj hrvatskoga jezika za odrasle, tečaj njemačkoga jezika za predškolsku djecu, specijalizirani tečajevi za turizam i ugostiteljstvo, individualna nastava – instrukcije, pripreme za državnu maturu, tečaj informatike i tečaj šminkanja[/pullquote]Minuli tjedan počela je igraonica za bebe ispod tri godine osnovana s ciljem promicanja potrebe ranog edukativnog poticaja u najranijoj dobi kao i svijesti o tome da postoje konkretne vještine koje preporučuje Europska unija. Međutim, njih je važno početi razvijati odmah po rođenju na ispravan, pozitivan i motivirajući način.

U ponedjeljak, 3. veljače, počinju i tečajevi stranih jezika, i to tečaj engleskoga jezika za predškolsku djecu, kao i engleski i njemački jezik za odrasle (prvi stupanj). U pripremi su tečaj hrvatskoga jezika za odrasle, tečaj njemačkoga jezika za predškolsku djecu, specijalizirani tečajevi za turizam i ugostiteljstvo (engleski, njemački, talijanski, francuski), individualna nastava – instrukcije, pripreme za državnu maturu, tečaj informatike i tečaj šminkanja. Tu su i fotografije, ples preškog kola, tečaj ritmike i plesa za predškolsku i školsku djecu, radionica za izradu nakita i ukrasa, obnova starog namještaja, izrada lampi, kazališna radionica za djecu, razne likovne radionice i još mnogo kreativnih programa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...