Vesela dječja maškarana povorka preuzima grad

Za najmlađe i sve koji se tako osjećaju i ove godine bit će organizirana maškarana zabava uz pjesmu i ples na otvorenome, na Forumu, gdje će gradski i županijski vrtići te osnovne škole predstaviti svoje uzbudljive maske koje su vrijedno izrađivali proteklih tjedana. Svima dobro znani “Karnevalić 057” ove godine će se održavati dva dana i to sutra 25. veljače te u srijedu 26. veljače 2014. godine.

Već tradicionalno okupljanje maškaranih skupina bit će na Branimirovoj obali s početkom u 9.30 sati, a vesela povorka naših najmlađih sugrađana će se točno u 10 sati zaputiti preko mosta do Narodnog trga te Kalelargom sve do Foruma.

Kao i svake godine svu djecu sudionike Karnevalića u povorci će pratiti pratit veselo animacijsko društvo koje će dječicu dočekivati sa svima dragim krafnama, sokovima te slatkim paketima koje će ponijeti u svoje vrtiće.

U utorak, 25. veljače gradom će prodefilirati djeca iz DV Latica, DV Zvjezdice, DV Manulica, DV Školjkica, DV Pinokio, DV More, DV Žuto pače, DV Ciciban, DV Jazine, DV, Maslačak, DV Duga, DV Smiljevac, Igraonica Casper, DV Šuškalica, DV Pinocchio, DV Maslačak, DV Ribica i DV Val.

Drugi dan “Karnevalića 057” svojom pojavom i nastupom obilježit će djeca iz OŠ Šimuna Kožičića Benje – Puntamiški tići, DV Srdelica, DV Smješko, DV Cvit, DV Gardelin, DV Bokanjac, DV Galeb, DV Jadran, DV Grigor Vitez, DV Voštarnica, DV Vruljica, DV Kocka kockica, DV Kockica, DV Klokan, DV Čuperak, DV Vrapćić, DV Bambi i privatna OŠ Nova.

U slučaju vremenskih nepogoda, organizatori ističu kako će okupljanje maškaranih skupina biti  direktno u Arsenalu u 10 sati, gdje će vrtići i osnovne škole prezentirati svoje maske.

Maškare u Posedarju

Mnogi će se složiti da je uvijek najljepši i najveseliji dio zadarskog Karnevala bio upravo onaj rezerviran za najmlađe. Zahvaljujući neorganizaciji i pasivnosti TZ Grada Zadra vezanih uz organizaciju gradskog karnevala i bilo kojih drugih zimskih događanja, “Karnevalić 057” se već nekoliko godina održava odvojeno od tzv. gradskog Karnevala.

U već tradicionalnom karnevaliću djeca iz vrtića i škola iz cijele Zadarske županije će na maštovit način svoje maske predstaviti kroz pjesmu i ples. U programu Karnevalića, sudjelovat će oko tri tisuće mališana iz zadarskih i županijskih vrtića te zadarskih osnovnih škola.

Karnevalić je od jednodnevne manifestacije narastao na trodnevnu, pa se ove godine opet smanjio na dvodnevnu. S obzirom na činjenicu da je riječ o projektu u kojem se radi s djecom, treba paziti na sve, a najvažnije je da djeci u svakom trenutku bude ugodno. Završnica je kao i svake godine, kao i u slučaju kiše, u Arsenalu, a na tu se opciju išlo, kako svake godine ističu organizatori, ponajviše radi zadovoljavanja dječjih želja da se na jednom mjestu predstave, plešu, odnosno da pokažu svoje maske oko kojih se svake godine izuzetno potrude te izvedu nekakav svoj unaprijed pripremljeni program, na koji su uvijek jako ponosni, kako sama djeca tako i njihovi roditelji i ostala brojna rodbina i prijatelji koji svake godine uredno prate ovu veselu povorku u stopu.

“Karnevalić 057” tradicionalno organizira Radio 057, uz pokroviteljstvo Grada Zadra, Zadarske županije i Turističke zajednice grada Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...