Cestitka_Uskrs

“Ubiremo plodove lošeg rada Vlade, ali sve bliži su izbori”

Tema Opće bolnice Zadar, koja se inače nalazi u nadležnosti mjerodavnog ministarstva, konstanta je na Županijskoj skupštini tako da bez njena spominjanja nije prošla ni posljednja sjednica toga tijela.

Nemamo nikakvih informacija kako prolazi njena sanacija, kazala je HDZ-ova Grozdana Perić, inače bivša predsjednica Upravnog vijeća OB Zadar.

Ne znam zašto ih nema. To bih ćelio znati i sam. Mi zakonski  imamo pravo na informaciju o stanju u bolnici, kritičan je prema Vladi bio župan Stipe Zrilić uz popratan komentar:

Nažalost one činjenice, koje ja znam bez obzira na zatvorenost informacija od tamo, to je u smislu onih obveza koje je država preuzela kod sanacije, da do danas nije u sanaciju utrošena niti jedna kuna, i da je bolnica štoviše stvorila novih 32 milijuna kuna obveza. Također znamo i da su liste čekanja sve duže i događa se ono što smo tu i najavili, da se neće sanirati bolnica već će se stanje dodatno pogoršati, zaključio je župan.

[pullquote align=”left”]U sanaciju Opće bolnice nije utrošena niti jedna kuna, i štoviše stvorilo se novih 32 milijuna kuna obveza. Liste čekanja su sve duže i događa se ono što smo tu i najavili, da se neće sanirati bolnica već će se stanje dodatno pogoršati, zaključio je župan[/pullquote]Kako će se smanjena državna sredstva za Županijsku upravu za ceste odraziti na sigurnost prometnica,  pitanje je koje je isto tako naročito zaintrigriralo skupštinare i župana.

Nevenka Marinović iz HDZ-a kritizirala je državnu vlast zbog, kako je istakla, drastičnog smanjenja sredstava za potrebe održavanja cesta u Zadarskoj županiji i uskraćivanja suglasnosti Županijskoj upravi za ceste za financijski plan za 2014. godinu. Župana je upitala smatra li da će se takav odnos odraziti na sigurnost u cestovnom prometu.

Koliko znam, visoka sigurnost prometnica nije upitna, no odluka o smanjenju sredstava ŽUC-u čemu smo svjedočili u prošloj godini nije dobra, to vodi prema centralizaciji i još je jedan loš potez državne vlasti s kojim nam se uskraćuju značajna i nužna sredstva. Nažalost, plašim se da to ide u gorem smjeru i da mi u konačnici ne ostanemo bez Županijske uprave za ceste što nikako ne bi bilo dobro, odgovorio je Stipe Zrilić i ponovio kako sigurnost cestovnog prometa još uvijek nije ugrožena i to baš zbog dobrog poslovanja ŽUC-a.

Navelo je to župana i na zaključak kako aktualna Vladu u nizu primjera pokazuje da ima loše namjere prema Zadarskoj županiji.

–  Možemo slobodno reći kada vidimo Gaženicu, Opću bolnicu i ŽUC da ubiremo plodove lošeg rada sadašnje Vlade, odnosno njene nesposobnosti. Tu ne možemo napraviti ništa, nego čekati, dok ne dođu izbori koji se bliže, kazao je župan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...