AMSA: Dva predmeta nađena u oceanu dosad su najbolji trag u potrazi za nestalim malezijskim zrakoplovom

Dva predmeta otkrivena u Indijskom oceanu u okviru istrage o nestanku zrakoplova na letu MH370 tvrtke Malaysia Airlines, od kojih jedan dug 24 metara, “vjerojatno su najbolji trag koji imamo”, rekli su u četvrtak australski dužnosnici.

“Taj je trag vjerojatno najbolji koji zasad imamo, ali moramo otići na lice mjesta da vidimo je li to što vrijedi ili ne”, izjavio je dužnosnik Australskih vlasti za pomorsku sigurnost (AMSA) John Young na konferenciji za tisak.

“Predmeti su relativno nejasni… plutaju ispod površine i povremeno izvire”, dodao je on ističući: “Veći od dva predmeta ima 24 metra. Drugi je manji”.

Australski premijer Tony Abbott nešto ranije je pred parlamentom iznio “nove i vjerodostojne informacijetemeljene na satelitskim podacima o predmetima koji bi mogli imati veze s potragom”. “Moramo imati na umu da će lokalizacija tih predmeta biti iznimno teška i moglo bi se pokazati da nisu povezani s letom MH370”, upozorio je on.

Kineski ministar vanjskih poslova rekao je u četvrtak kako se nada da će Australija moći poslati svoje snage što je prije moguće da istraže dva predmeta uočena satelitom kako plutaju u južnom dijelu Indijskog ocena.

Kina je svojem veleposlanstvu u Australiji rekla da ostane usko povezano s australskom vladom i pomogne u naporima oko potrage, priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...