Banska Bystrica stiže na “Otok s dva lica”

Dobrý deň, máte izbu? Koľko to stojí? Idylická pláž, si krásna… Plaže i ulice Vira mogle bi, a po svemu najvjerojatnije i hoće, nastupajućeg ljeta vrvjeti rečenicama s početka teksta. Prezentacijom u Banskoj Bystrici zaključen je, kažu ne bez ponosa iz TZ Vira, izuzetno uspješan slovački dio sedmodnevne turneje delegacije Općine Vir i poduzeća “Vir turizam” posvećen predstavljanju života i potencijala otoka Vira.

[pullquote align=”left”]Prezentacijom u Banskoj Bystrici zaključen je, kažu ne bez ponosa iz TZ Vira, izuzetno uspješan slovački dio sedmodnevne turneje delegacije Općine Vir i poduzeća “Vir turizam” posvećen predstavljanju života i potencijala otoka Vira[/pullquote]Nakana da se Slovacima i Slovačkoj kao emitivnom virskom turističkom tržištu približe ljepote otoka, njegove posebnosti sadržane u promidžbenom sloganu “Otok s dva lica”, ali i općinski razvojni i turistički projekti, vjerodostojnu je potvrdu dobila u multimedijalnom prostoru banskobistričkog restorana “Barbakan”. U finoj i prijateljskoj atmosferi elitnog restorana u društvu s mnogim slovačkim uglednicima, predstavnicima javnog sektora i biznisa, turističkim agentima i predstavnicima medija, uz gledanje promidžbenog filma o Viru, potekle su samo riječi međusobnih pohvala i potpora.

Banská Bystrica je najljepši grad u Slovačkoj kojega smo vidjeli, a kako je naš županijski centar Zadar prijateljski vezan s vašim gradom, ne preostaje nam drugo nego uspostaviti prijateljske veze s mjestom Silač koje je u vašoj neposrednoj blizini, kazao je načelnik Općine Vir Kristijan Kapović i predstavljajući potom otok Vir istakao kako je riječ o mjestu obiteljskih kuća, i u turističkom smislu – “family friendly” turističkog koncepta.

Direktor općinskog poduzeća “Vir turizam” Zdenko Mičić u nastavku prezentacije govorio je o razvojnim i turističkim projektima, postignućima Općine Vir i njezine turističke tvrtke, naglasivši kako je Vir, među ostalim, usmjeren na razvoj obiteljskog i sportskog turizma.

[pullquote align=”right”]U nastavku turneje predstavnici Vira su obišli lječilište u Sliaču u društvu predstavnika Mesta Sliač s ciljem upoznavanja mjesta i uspostavljanja dobrih i prijateljskih odnosa[/pullquote]- Animacijski programi za sve uzraste traju od jutra do večernjih sati uz mnoge zabavne, kulturne, sportske i druge programe koje nudimo gostima tijekom cijele ljetne sezone, dodao je direktor Mičić, nabrojivši i mnoge realizirane projekte, poput revitalizacije starog svjetionika i njegovog preuređenja u ekskluzivnu “Villu Lanternu”, uređenja Virskog prstena kao krune sportskih i rekreativnih aktivnosti, kao i one projekte koji čekaju na realizaciju od gradnje hotela i marina do turističkog kampa.

Cijeli je događaj realiziran uz logističku podršku slovačkog poduzetnika Jána Koreňa, a pratili su ga gradonačelnik Mesta Sliač, Daniel Dunčko, s direktorima gradskih uprava, direktor čuvenog slovačkog lječilišta u Sliaču Jozef Udič, predstavnici Mesta Banská Bystrica, predstavnici “Aquamarin” turističke agencije, glavni urednik najznamenitijeg turističkog magazina u Slovačkog Ľubomir Motyčka, uz televizijske ekipe “TVH” i “TV3”.

Goste prezentacije tijekom programa zabavljala je klapa “Vir”, a u centru mjesta na velikom i prostranom središnjem trgu mlade hostese podijelile su oko tisuću i pol virskih turističkih prospekata. U nastavku slovačko-mađarske turneje predstavnici Općine Vir su obišli lječilište u Sliaču u društvu predstavnika Mesta Sliač s ciljem upoznavanja mjesta i uspostavljanja dobrih i prijateljskih odnosa s ovim slovačkim gradićem u Banskobistričkoj regiji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...